Tsjechië slikt ‘grote tegenvaller’: sterkhouder mist EK na val van fiets

9 juni 2024, 09:30   Bijgewerkt: 9 juni 2024, 12:00
Foto: © Imago

Michal Sadílek zal op het Europees kampioenschap in Duitsland niet in actie komen. De middenvelder van FC Twente moet vanwege een blessure verstek laten gaan op het EK, meldt de Tsjechische voetbalbond.

Sadilek was vrijdagavond basisspeler bij Tsjechië in het oefenduel tegen Malta. Zaterdag volgende een herstelprogramma, waarbij de sterkhouder van het Tsjechische elftal tijdens een fietsprogramma ten val kwam en daarbij een snijwond in het scheenbeengebied opliep. De 24-voudig international kan daardoor niet deelnemen aan het Europees kampioenschap.

Artikel gaat verder onder video

De Tsjechische bondscoach heeft teleurgesteld gereageerd. “Dit is een grote tegenvaller voor ons, want Michal is een van onze ervaren spelers. Hij droeg niet voor niets de aanvoerdersband tijdens de wedstrijd tegen Malta. Ik wens hem, namens het hele team, toe dat hij zo snel mogelijk herstelt”, aldus Ivan Hasek op de website van de Tsjechische voetbalbond.

Technisch directeur Arnold Bruggink hoorde het nieuws zaterdagavond en reageert ook op het teleurstellende nieuws. “We leven enorm met Michal mee. We weten hoe hij naar dit toernooi uitkeek. Als topsporter is dit vreselijk” Het EK in Duitsland zou voor Sadilek zijn eerste grote toernooi worden.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 EK 2024: De (voor)selecties van alle landen op een rij

Het EK gaat spoedig van start, dus beginnen de voorselecties en definitieve selecties van de deelnemers binnen te druppelen.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen