Tsjechië schiet zichzelf lelijk in de voet met oliedomme rode kaart

26 juni 2024, 21:38
Foto: © NOS

Antonín Barák heeft Tsjechië woensdagavond geen goede dienst bewezen. De aanvallende middenvelder die onder contract staat bij Fiorentina pakte tegen Turkije binnen een tijdsbestek van negen minuten twee gele kaarten, en dus rood, en mocht gaan douchen van de Roemeense scheidsrechter Istvan Kovacs.

Het is een hard gelag voor Tsjechië. De ploeg van bondscoach Ivan Hašek moet namelijk winnen om zich te plaatsen voor de achtste finales van het EK. Door de rode kaart moeten de Tsjechen in het Volksparkstadion in Hamburg ruim zeventig minuten met een man minder spelen.

Artikel gaat verder onder video

Volgens commentator Niemeijer was de eerste gele kaart van Barák een hele domme. “En die komt hem hier nu heel duur te staan. Twee keer geel binnen negen minuten en voor hem is het dus voorbij en Tsjechië staat nu met zijn tienen. Geel dat is het. Hij staat vol op de voet van Salih Özcan.”

De uitgangspositie van de Tsjechen is al zo troebel. Dit is olie, oliedom”, aldus Niemeijer, die de middenvelder eerder al weg zag komen met een tweede gele kaart. “Hij leek bij de eerste gele kaart nog wat te zeggen tegen de scheidsrechter, die vervolgens met de hand over zijn hart streek. “Hij dupeert zijn ploeg op een geweldige manier nu”, Niemeijer. “Hij verliest zijn hoofd.”

Volg de wedstrijd tussen Tsjechië en Turkije in ons liveverslag!

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 EK 2024: volledige programma, uitslagen en alle standen

Hier vind je de standen in alle groepen van het EK 2024.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen