Telegraaf onthult identiteit van Nederlandse partij die Vitesse van de ondergang wil redden

23 juni 2024, 17:31
Foto: © Imago

De Telegraaf onthult zondagmiddag de identiteit van de Nederlandse partij die hoopt het noodlijdende Vitesse van de ondergang te redden. Het gaat om Guus Franke, die van oorsprong uit Gelderland komt en namens het Zwitserse Axiom Partners hoopt een overeenstemming te bereiken met de grootste schuldeiser van de club, de Amerikaan Coley Parry.

Vitesse is Parry en zijn Common Group een bedrag van 14,3 miljoen euro verschuldigd. De Amerikaanse zakenman stak dat bedrag de afgelopen jaren in de club, die hij had willen overnemen van de vorige eigenaar, de Rus Valeriy Oyf. Nadat de licentiecommissie van de KNVB 'nee' zei tegen de Amerikaanse plannen, werd het geïnvesteerde bedrag omgezet in een lening waarover Vitesse naar verluidt niet minder dan twaalf procent rente verschuldigd is.

Artikel gaat verder onder video

De schuld bij Parry hangt dan ook als een molensteen om de nek van Vitesse, dat de afgelopen maanden koortsachtig op zoek was naar een nieuwe investeerder. Die moet niet alleen het tekort op de ingediende begroting voor komend seizoen - naar verluidt zo'n vijf miljoen euro - bijpassen, maar ook tot overeenstemming zien te komen met Parry over de miljoenenschuld.

Daartoe is Franke nu in gesprek met Parry, schrijft Telegraaf-verslaggever Jeroen Kapteijns op X. Franke is oprichter en CEO van Axiom, een in Zwitserland gevestigde investeringsmaatschappij. "Het voorstel zou inhouden, dat het nominale bedrag dat Parry in Vitesse heeft geïnvesteerd, dus 10,5 miljoen euro, via een regeling wordt terugbetaald. Het lijkt een voorstel, dat moeilijk te weigeren is voor Parry, die dan redelijk schadevrij kan wegkomen uit het op een drama uitgelopen Arnhemse avontuur", schrijft Kapteijns in een artikel op de site van zijn krant.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Dropkick
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Alleen een multi miljardair kan vitesse helpen, want die hebben b.v dat geld op zak als ze een avondje uitgaan ,maar het moet dan ook iemand zijn die van voetbal houd en geen voorkeur heeft voor welke club dan ook, dan zou het iets kunnen worden.

vleermuis
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

t blijft vitesse..nog een wat schamele reddingsreactie...ook hij gaat niet t niet doen..hij kan de media alleen duidelijk maken dat je zo quite kunt spelen met die lening door het nominale waarde te noemen..hoe lang duurt dat beroep nog??zoveel berichten krijgen we nog en dan is t over..en dat blijft nog steeds een lachertje..schenk die hele club met stadion aan een rijk iemand desnoods met schuld

vleermuis
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

en iedereen doet net alsof vitesse en het gelredome nog een waarde vertegenwoordigen..tis een maand voor t ontslag van iedereen..its too late...iemand moet eigenlijk al blij zijn als ik er een tientje voor zou geven..maar ik koop liever een bal..straatvoetballer for life..fok stadion:D

vleermuis
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

hehe derde reactie..ik weet niet van wie t stadion is is maarrre je stadion staat straks hartstikke leeg jonge..en met 4 dance feesten ga je t niet redden..ik geef je er 5 euro voor..dan haal ik morgen geen wiet..ik zei net tientje dat weet ik wel maar waarde daalt snel tegenwoordig..groetjes vleeermuis de stratenvoetballer uit velp zuid

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen