Subtopper NAC op de rand van promotie naar de Eredivisie: 'Dan waren we bij de bovenste twee geëindigd'

2 juni 2024, 11:40
Foto: © Imago

NAC Breda-verdediger Boy Kemper kan met zijn ploeg zondagavond definitief promoveren naar de Eredivisie. In het Rat Verlegh Stadion won NAC met 6-2 van Excelsior, en in Kralingen moet de formatie van Kemper zorgen niet met meer dan drie doelpunten verschil te verliezen. Voorafgaand aan de finale legt Kemper uit waarom de play-offs zo mooi zijn, en hoe NAC in de top twee had kunnen eindigen.

“Het lijken wel handbaluitslagen”, vertelt Kemper in een interview met De Telegraaf voor de uitwedstrijd tegen Excelsior. “Wij hebben met 6-2 van Excelsior gewonnen, zij weer met 7-1 van ADO Den Haag. Wij met 5-0 bij Roda JC. Het is bizar. Daar staan de play-offs ook bekend om. Dat maakt het ook zo leuk om naar te kijken.”

Artikel gaat verder onder video

In 2022 was ADO – Excelsior de finale van de play-offs om promotie/degradatie, met een knotsgek slot dat elke voetballiefhebber zich wel kan heugen. “We hebben toen een marge van drie goals in een kwartier weggegeven. Nu is het verschil wel vier goals maar zijn er ook nog negentig minuten te spelen dus je zult mij niet rustig achterover zien leunen”, vertelde Kemper.

De kans lijkt groot te zijn dat NAC als nummer acht van de KKD toch naar de Eredivisie gaat. “Als wij deze energie die we in de play-offs in ons spel leggen ook in de competitie hadden laten zien, dan waren we bij de bovenste twee geëindigd. Daar ben ik van overtuigd”, weet Kemper.

“Ik ben naar NAC gekomen om met deze club naar de Eredivisie te gaan. Dit is een club die daar thuishoort als je bijvoorbeeld kijkt naar de geweldige achterban en de sfeer in ons stadion. Promoveren via de play-offs is het mooiste wat er is als je zes wedstrijden in zo’n geweldige ambiance kan spelen. En voor mij persoonlijk geldt dat ik het litteken van de met ADO misgegrepen promotie wil wegpoetsen”, zo besluit Kemper het interview.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 EK 2024: De (voor)selecties van alle landen op een rij

Het EK gaat spoedig van start, dus beginnen de voorselecties en definitieve selecties van de deelnemers binnen te druppelen.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Dick
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Dit NAC is te zwak voor de eredivisie. Ze hadden alle medewerking van de scheidsrechter vorige week.

gtsb
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Nac verdiend het gewoon niet Maar dankzij deze opzet van promotie degradatie kunnen dit soort clubs blijven promoveren . Excelsior bijv een paar jaar geleden nog . Middenmoot kkd en dan door een paar goeie wedstrijden en wat mazzel eredivisie. De knvb moet gewoon ophouden met dat spannend maken gelul . Geen playoffs meer . Niet voor promotie /degradatie en ook niet voor europa . Gewoon bepalen via de ranglijst . Dan krijg je de sterkste in europa en de beste in de eredivisie. Waardoor de eredivisie ook sterker wordt .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen