Oranje-spelers 'bang' voor Ronald Koeman: 'Hij kan echt de bullebak spelen'

28 juni 2024, 12:25
Foto: © Imago

Een aantal spelers van het Nederlands elftal is 'bang' voor bondscoach Ronald Koeman. Dat stelt Valentijn Driessen althans in de podcast Kick-Off Oranje van De Telegraaf. Koeman zou volgens de chef voetbal van de ochtendkrant na de met 2-3 verloren wedstrijd tegen Oostenrijk 'de bullebak hebben gespeeld' tegenover zijn selectie.

Nederland ging in het afsluitende pouleduel dan wel ten onder tegen het Alpenland, maar omdat de ploeg van Koeman vier punten overhield aan de duels met Polen en Frankrijk, gaat het als één van de beste nummers drie door naar de achtste finales. Daarin wacht komende dinsdag Roemenië, dat de razendspannende groep E - waarin alle vier de landen op vier punten eindigden - als winnaar afsloot.

Artikel gaat verder onder video

Driessen was na de wedstrijd tegen Oostenrijk al bijzonder kritisch op Koeman en vroeg de bondscoach op de man af of zijn positie nog houdbaar is na het verlies. Vrijdag had de chef voetbal van De Telegraaf graag opnieuw met de bondscoach in discussie gewild, maar op de persconferentie van Oranje verschenen aanvoerder Virgil van Dijk en vice-aanvoerder Nathan Aké, tot irritatie van Driessen.

Moeilijke zonnebril
"Dit was natuurlijk een mooi moment om inzicht te geven, 'Wat ging er fout tegen Oostenrijk, wat ga ik doen tegen Roemenië en hoe zit ik erin", zegt Mike Verweij in bovengenoemde podcast. "Koeman heeft wel zelfspot", merkt Driessen op. Toch zag hij de keuzeheer daags na de nederlaag tegen Oostenrijk geen beste beurt maken door Pim Sedee, Telegraaf-journalist én host van Kick-Off Oranje, straal te negeren en hem stoïcijns voorbij te fietsen. "Dan zie ik hem bij dat filmpje wegrijden van die training, met die hele moeilijke zonnebril. Dan moet je een kwinkslag maken. Die heeft hij ook wel, maar dat doet hij niet, dan speelt hij echt de baas."

Bullebak
Die act houdt Koeman dus ook vol ten overstaan van zijn spelersgroep, weet Driessen. "We horen ook: sommige spelers zijn gewoon bang van hem, nu in het hotel. Hij kan echt de bullebak spelen, na die wedstrijd tegen Oostenrijk. Dan denken spelers dat het beter is om je te verbergen." Sedee brengt daar tegenin: "Als je het speelt, dan komt het niet overtuigend over, natuurlijk." Driessen trekt daarop een wat vergezochte parallel: "Ronald Reagan is daarmee president van Amerika geworden."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Satirische video van afgekeurd Oranjedoelpunt gaat viraal

Een satirische video van de goal van Xavi Simons tegen Frankrijk gaat viraal op sociale media.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Laurens1
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Ach ja frustraties over je eigen functioneren en wellicht wat op het thuisfront, doet de blijheid niet stijgen en zal ongetwijfeld leiden tot woede uitbarstingen. In het bijzonder als er dan nog zelfreflectie ontbreekt, zal de sfeer er niet beter op worden.

Baggio
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Zo n goede trainer is Koeman dus niet Denkt dat ie de beste is zoals ie ook langs de lijn staat KIJK MIJ EENS maar enige vorm van zelfkritiek kan ie niet verdragen

Dropkick
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Hij ia wel een goede trainer, heb gevolgt hoeveel 90% kansen ze omzee hebben geholpen ? en die kan Koeman er zelf niet injassen hoor, het is makkelijk om altijd maar weer de coach de schuld te geven , maar dat is wat mij betreft niet correct.

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Als ik als trainer/coach de spelers duidelijk de tactiek en spelopvattingen heb uitgelegd en diezelfde spelers doen vervolgens het tegenovergestelde van wat is afgesproken dan zou ik ook een "bullebak"zijn tegen de spelers. Dat heet "gepiepeld worden" en zeer terecht en logisch dat Koeman dan uit zijn plaat gaat. Het zou vreemder zijn als er een lauwe en loze reactie zou komen, van beide zijden trouwens. We gaan het beleven tegen de Roemenen maar ik denk dat enkele spelers echt "het gras op gaan vreten" en ons allemaal verrassen.

Dropkick
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Weet je waarom hij voorbij fietste ? Juist ,dfhat weten we allemaal !!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen