Sneijder zet trainersambities kracht bij en gaat op zoek naar Nederlandse club

6 juni 2024, 08:07
Foto: © De Oranjezomer

Wesley Sneijder heeft zijn zinnen gezet op een trainerscarrière en gaat bij de KNVB een speciaal programma volgen om dit te kunnen doen. Daarvoor moet hij wel stage gaan lopen bij een jeugdopleiding in Nederland.

De analist heeft jaren in de clinch gelegen met de KNVB om een goed traject te vinden, waarmee Sneijder op redelijk snelle wijze als trainer aan de slag kan gaan. De beide partijen lijken nu een middenweg te hebben gevonden. "De komende drie en een halve maand ga ik gebruiken om een club te vinden waar ik in de jeugdopleiding mee kan lopen", vertelt de oud-international bij de Oranjezomer. "Dit moet dan wel een BVO zijn."

Artikel gaat verder onder video

Sneijder zal een stage moeten voltooien van achttien maanden om van de KNVB het papiertje te krijgen, waarmee hij dan ook echt als hoofdcoach aan de slag kan. "De gesprekken moeten nog plaatsvinden, we zijn ons aan het oriënteren. Het is een traject van anderhalf jaar, daarna wil ik coach betaald voetbal worden."

Tijdens het programma van Hélène Hendriks liet de recordinternational zich ook nog uit over het type trainer dat hij in zichzelf ziet. "Tijdens mijn carrière heb ik veel te maken gehad met echte managers die perfect met spelers om kunnen gaan. Niet alleen met de elf basisspelers, maar ook met de wissels. Ik zal wel meer een manager zijn dan een veldtrainer en ik zou er dan ook altijd voor kiezen om een ervaren iemand mee te nemen."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Transfer naar Ajax plots zéér reëel na komst Farioli: ‘Hij houdt van spelers zoals hij’

Jeremain Lens en Derrick Luckassen denken dat de overgang van Francesco Farioli naar Ajax een gewenst effect gaat opleveren.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

0laf
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Klein schreeuwertje, die door stemverheffing groter wil gaan lijken. Hij als trainer bij andere club dan DHC geen succes.

dilima1966
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Sneijder gaat dan mee lopen stage bij zijn fc Utrecht

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen