Sir Jim Ratcliffe ziet voorbeeldclub voor Manchester United: ‘Zij hebben geweldig werk geleverd’

20 juni 2024, 13:23
Foto: © Imago

Sir Jim Ratcliffe, sinds begin dit jaar de nieuwe mede-eigenaar van Manchester United, is ontzettend ambitieus. Hij wil de Engelse grootmacht weer naar de Europese top leiden en ziet daarbij Real Madrid als het grote voorbeeld. Ratcliffe beseft echter maar al te goed dat dat tijd gaat kosten.

“We zullen flink verbeteren”, is Ratcliffe optimistisch in gesprek met Bloomberg. “We willen weer naar de top en elk jaar meedoen om de Premier League en om de Champions League. We willen zijn waar Real Madrid is. Maar dat heeft tijd nodig. Het is niet als een lichtknopje dat je zo even omzet.”

Artikel gaat verder onder video

“Real Madrid heeft geweldig werk geleverd de afgelopen jaren”, vervolgt hij lovend. “Wat alles zegt: in de tien of elf seizoenen na Sir Alex Ferguson heeft Manchester United 1,3 miljard euro verlies gemaakt op spelers, dus de inkoopkosten minus de opbrengsten van verkochte spelers. Bij Real Madrid is dat 240 miljoen euro.”

Volgens Ratcliffe is dat verrassend. “Want op dit moment heeft Real Madrid een team met zes of zeven spelers die meer dan honderd miljoen waard zijn. Manchester United heeft die helemaal niet. En Real Madrid heeft waarschijnlijk de beste voetbalorganisatie in de wereld opgebouwd. En dat met nagenoeg dezelfde portemonnee als Manchester United. Dus op basis daarvan kun je stellen dat hun beleid beter is geweest dan dat van ons.”

Momenteel doet Ratcliffe met Manchester United wat iedere club doet. “Dat houdt in kijken naar waar de gaten in de selectie zitten en kijken naar waar de mogelijkheden liggen op de markt", erkent Ratcliffe, die weet dat er nog veel moet gebeuren. Ik heb er geen vertrouwen in dat we alle problemen in de eerste transferperiode oplossen. Dat heeft tijd nodig."

De mede-eigenaar van de Engelse grootmacht tempert dan ook de verwachtingen. "We gaan niet alle problemen oplossen in het eerste seizoen", benadrukt Ratcliffe. "Het gaat wel twee of drie zomerse transferwindows duren, om in een betere positie te komen."

De fans van Manchester United hoeven ook niet meteen grote aankopen te verwachten. “Mbappé kopen zal niet de oplossing zijn. Er is veel meer nodig dan één speler. We moeten een gebalanceerd elftal bouwen, dat groeit door de jaren heen. Dat is beter dan nu één of twee topspelers halen”, aldus Ratcliffe, die benadrukt dat Manchester United ook te maken heeft met de Financial Fair Play-regels. Om die reden is er voor The Red Devils niet veel ruimte om spelers te kopen zolang de club geen spelers verkoopt.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Derksen heeft vrede met einde Vandaag Inside: 'Ik kan het missen als kiespijn'

Johan Derksen is er niet rouwig om als Vandaag Inside, zodra het huidige contract met Talpa afloopt, van de buis zal verdwijnen.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

vleermuis
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

jaarlijks meedoen om de titel en de titel meerdere keren winnen in de premier league is veel moeilijker als la liga..la liga draait net als de eredivisie altijd om 3 clubs barca real en atletico..psv ajax fynoord..t zijn ook typische competitie waar de laagvlieger altijd als expected win gespeelt wordt..meestal het hele rechterrijtje..in engeland hebben de top teams het altijd mega zwaar tegen de onderste regionen en van een expected win totaal geen sprake..ten hag is al meerder keren genaaid op zogenoemde expected win wedstrijden..chelsea is een voorbeeld van een team die op de titel aast en em ook kan pakken maar nu simpelweg op 10 eindigt ofzo..de pond is in engeland is doorgaans met alles duurder..dus ergens zouden de transersommen hoger zijn en de opbrengsten ook..ergens vind ik die 100 miljoen voor anthony nog best normale prijs hoor..50 60 miljoen voor een speler neerleggen gebeurt in de premier league bij pak em beet wel 10 clubs..en ajax betaalt soort van max 30 miljoen..is real zoveel beter? ik weet niet..die champions league plek veilig stellen lukt ze makkelijker..ze mogen in principe evt nog 4de worden..dus net als ajax doen ze elk jaar wel mee..en idd de halve finale halen is vrij reeel net als bayern munchen..en t lijkt zelfs wel met enigzins gemak..madrid kan goed van een 0-1 achterstand een 2-1 winst maken..en expected wins boeken ze vaak ook tegen de wat hogere teams..maar ergens blijver er 2 krakers over per seizoen das dan atletico en barca..thats it..als t om manchester gaat zou ik me meer zorgen maken om manchester city en guardiola..lukt t ten hag en ratcliff het om van manchester united weer de eerste club te maken uit manchester..dan kan je bijna stellen dat je de premier league titel wel hebt..en idd ook een reeele gooi doet naar de champions league..op dit moment vecht manchester wel goed..maar t blijft premier league..ook norwich brighton enzo weten echt heel goed hoe vechtwedstrijden in elkaar zitten..alles conditie rennen vliegen draven trainen en in 90 minuten exploderen tot de laatset signaal..was t niet een keertje zo 3-3 geworden voor een laagvlieger..een vechtwedstrijd verliezen met 4-3 in de laatste minuut??typical english shait

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen