'Leipzig-ploeggenoot Simons zegt 'nee' tegen astronomisch aanbod uit Saudi-Arabië'

5 juni 2024, 11:07   Bijgewerkt: 5 juni 2024, 11:22
Foto: © Imago

Transferspecialist Fabrizio Romano schrijft op X dat Benjamin Sesko, ploeggenoot van Xavi Simons bij het Duitse RB Leipzig, een astronomisch salarisaanbod uit Saudi-Arabië naast zich neer heeft gelegd. De 21-jarige Sloveen maakte afgelopen seizoen grote indruk in het shirt van Die Roten Bullen en hakt de komende dagen de knoop door over zijn toekomst, die mogelijk in de Engelse Premier League ligt.

Leipzig nam Sesko afgelopen zomer voor een bedrag van 24 miljoen euro over van Red Bull Salzburg, de Oostenrijkse tak van het conglomeraat van clubs rond het bekende energiedrankje. In zijn eerste seizoen in de Bundesliga trof de boomlange spits - Sesko meet 1.95 meter - direct veertien keer doel. Bovendien was hij twee keer trefzeker in de DFB-Pokal én de groepsfase van de Champions League, het toernooi waarin Leipzig in de achtste finale strandde tegen de latere winnaar Real Madrid.

Artikel gaat verder onder video

Hoewel zijn contract nog doorloopt tot medio 2028, zou Sesko komende zomer een fraaie transfer kunnen gaan maken. Romano schrijft op X dat de Sloveen een aanbod van een jaarsalaris van 30 miljoen euro (netto!), dat vanuit Saudi-Arabië zou zijn gedaan, naast zich neer heeft gelegd. Drie Engelse grootmachten maken mogelijk wél kans op zijn handtekening: volgens de Italiaanse journalist is Sesko sinds maart/april benaderd door zowel het Manchester United van Erik ten Hag als Arsenal én Chelsea. De Sloveen zou de komende dagen de knoop over zijn toekomst door gaan hakken.

EK
Op dit moment is Sesko met de nationale ploeg van Slovenië in voorbereiding op het Europees Kampioenschap in Duitsland. Het Oost-Europese land neemt het op de eindronde in groep C op tegen achtereenvolgens Denemarken, Servië en Engeland. Gisteren (dinsdag) werkte de ploeg een oefenduel met Armenië af, dat met 2-1 werd gewonnen. Sesko bleef 90 minuten op de bank, maar krijgt zaterdag mogelijk wél speeltijd als Bulgarije de laatste sparringpartner is in aanloop naar het EK.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 EK 2024: De (voor)selecties van alle landen op een rij

Het EK gaat spoedig van start, dus beginnen de voorselecties en definitieve selecties van de deelnemers binnen te druppelen.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Goku
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Respect!

jurgen😎
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

voor 30 miljoen had ik gezegd doei tkx later he

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen