Santiago Giménez doet verrassende uitspraak over vertrek bij Feyenoord

26 juni 2024, 11:19
Foto: © Imago

Santiago Giménez doet tegenover Spaanse media een opvallende uitspraak over een mogelijk zomers vertrek bij Feyenoord. De Mexicaanse spits staat in de belangstelling van een aantal grote clubs in Europa, maar laat doorschemeren dat hij zelf verwacht ook komend seizoen in De Kuip te zullen spelen.

In de voorbije maanden werd Giménez gelinkt aan onder meer Napoli, Spartak Moskou, Atlético Madrid en Tottenham Hotspur. Die laatste club is volgens de laatste berichten in de Mexicaanse media dichtbij de komst van de 23-jarige goalgetter, al werd dat gerucht dinsdag volledig tegengesproken door Tottenham-volger Alasdair Gold. Die wist te melden dat Giménez bij de Spurs niet op de shortlist zou voorkomen, laat staan dat er sprake is van concrete onderhandelingen.

Artikel gaat verder onder video

Giménez zelf laat tegenover 365scores.com weten dat hij niet verwacht dat hij deze zomer zal vertrekken uit Rotterdam-Zuid. "Hij zegt dat er alleen interesse is getoond, maar dat hij nog niet formeel benaderd is", leest het. "De prijs die Feyenoord vraagt is te hoog voor de grote clubs in Europa die hun voorhoede met Giménez willen versterken. Zijn spel in de tweede helft van het afgelopen seizoen was niet overtuigend genoeg om dat bedrag neer te leggen. Wat Giménez ons zelf verteld heeft, is dat er niets gebeurt, tenzij een club de vraagprijs van Feyenoord wil betalen. Maar geen club wil dat deze transferwindow doen."

49 goals
Giménez staat sinds de zomer van 2022 onder contract bij Feyenoord. De spits wisselde in zijn eerste halfjaar nog voortdurend stuivertje met concurrent Danilo, maar mag zich vanaf de tweede helft van het seizoen 2022/23 de eerste spits van de Rotterdammers noemen. Inmiddels staat hij in alle competities op 86 wedstrijden voor de Stadionclub, waarin hij 49 keer scoorde en elf assists leverde. Op dit moment is Giménez met de Mexicaanse ploeg actief op het toernooi om de Copa América. De Feyenoorder had een basisplaats in het eerste pouleduel met Jamaica, dat een 1-0 zege opleverde. In de nacht van woensdag op donderdag, om 3.00 uur Nederlandse tijd, treft Mexico Venezuela als tweede tegenstander in groep B, die wordt gecompleteerd door Ecuador.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Van Gelder voorziet problemen bij Feyenoord: ‘Ik ben ervan overtuigd dat het niet lang goed gaat’

Jack van Gelder en Rutger Castricum verwachten dat het snel weer fout zal gaan bij Feyenoord.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Goku
Link gekopieerd!
    29
    + 1
avatar

Zou geen straf zijn hem nog een seizoen te hebben, en Feyenoord heeft gelijk om hem niet zomaar van de hand te doen

Klantenservice
Link gekopieerd!
    28
    + 1
avatar

Precies dat! Soms wil een club een speler niet kwijt. Als ze hem dan echf moeten verkopen, alleen voor een enorm bedrag dat ze niet kunnen weigeren. Die prijs is dan vaak ook hoger dan de marktwaarde.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Zowiezo wil Feijenoord hem niet kwijt maar het zou me niet verbazen als er zometeen iemand zich meld met 37 miljoen a 40 miljoen. Want iedereen weet dat deze jongen zich alleen nog maar meer gaat ontwikkelen. Vooral als hij champions league gaat spelen en daar wat moois doet. Dat er nu nog geen concreet bod wordt gedaan zegt niks soms willen clubs meerdere spelers op het oog en zodra die niet gehaald kunnen worden gaan ze doorzoeken .

Storm
Link gekopieerd!
    33
    + 1
avatar

Volgens mij is er dus gewoon geen concrete belangstelling voor deze speler. En dus heeft hij straks weinig keuze dan te blijven. Dat zal voor de club heel leuk zijn (mits hij goed speelt) maar ik denk dat hij zelf wel een stapje hogerop wil maken. Maar hij weet zelf ook wel dat hij een slecht laatste half jaar (ongeveer) heeft gespeeld, dus het zal wellicht toch teleurstellend voor hem zijn.

Klantenservice
Link gekopieerd!
    27
    + 1
avatar

Dat staat er ook wel min of meer. Clubs horen een vraagprijs die ze biet willen/kunnen betalen, waardoor de interesse niet concreet wordt. Die vraagprijs is zo hoog, omdat een club bepaalde spelers soms helemaal niet willen verkopen. Alleen als er echt de absolute hoofdprijs wordt betaald. Het geld wat binnenkomt kan niet 1 op 1 ook uitgegeven worden. Dus moet je een hoger bedrag binnenhalen, dan dat je nodig hebt voor een vervanger van je basisspeler. Komt er wel een club die de hoge prijs wil betalen, prima. Dan kan er ook een vervanger gekocht worden. Komt er geen club, dan is dat ook prima en heb je hem nog een jaar. Als hij dan zijn vorm terug vindt, wat bij elke voetballer een gok is, stijgt de marktwaarde ook weer.

Storm
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Oh dat wist ik niet..............

Klantenservice
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Ieder mens leert elke dag weer iets nieuws 😀

Dhr. Reuring
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

😁😁

Goku
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Klantenservice, volgens mij hebben we al een vervangen, een Argentijn toch?

Klantenservice
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

@goku was dat al helemaal rond? Laatste wat ik erover las was dat de MLS nog toestemming moest geven. Daarna eigenlijk niks meer gehoord. Is natuurlijk een beetje een Gimenez aankoop; potentie zien en hopen dat het er uit komt. Ben erg benieuwd!

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Laat hem maar lekker blijven. We kunnen hem prima gebruiken zeker in de klassieker. De angst en paniek zal daar alleen maar toenemen.

KROTJE
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

@Kringetje Jacoba, hahaha ga je mij kopiëren met de "angst" ? O ja de Klassieker is toch de topper van Europa uit R'dam-Zuid tegen Lampegatje ?

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Ja ja je poept al lekker in je broek crisom. Feyenoord beheerst je leven. Het is één en al paniek voor je. En het word nog erger. Europa? Daar tellen jullie echt niet meer mee hoor. Hahaha iedereen lacht jou clubje uit. Iedereen hoopt dat ze jou clubje loten. Wat een haat straal jij uit naar elk artikel dat over Feyenoord gaat. Haat is slecht voor je hart. Doe lekker rustig aan man. Wat een woede heb jij.

KROTJE
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

@Kringetje Jacoba, je hebt het tegen mij Krotje neem ik aan ? En niet tegen Crisom die jou steeds triggert ? Wat een chaotische reactie, niet te volgen. Zit wel vol aannames, drogredenen gebaseerd op nog niets. Feiten maatje, feiten en die komen in het nieuwe seizoen, tot dan.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen