Gullit verwacht niet veel van Oranje: ‘Dat is niet hoe je onder druk wedstrijden wint’

14 juni 2024, 17:00
Foto: © Ziggo Sport

Ruud Gullit verwacht niet dat Nederland hoge ogen gaat gooien op het Europees Kampioenschap in Duitsland. De EK-winnaar van 1988 denkt dat er een gebrek is aan echte leiders in het elftal van Ronald Koeman, waardoor Oranje niet tot de kanshebbers voor de eindzege behoort.

In gesprek met The Sun geeft Gullit aan dat te veel van de Oranje-internationals ontzag hebben voor Koeman en dat ze zelf geen grote beslissingen durven te nemen. “Ik hoop dat het weer net als in ’88 gaat worden voor Nederland, maar dat is lang geleden”, zegt hij. “Ik heb vertrouwen in onze spelers en het talent, maar ik ben niet zo zeker van de leiderschapskwaliteiten op het veld.”

Artikel gaat verder onder video

Volgens de oud-voetballer gaat de houding van Koeman een belangrijke rol spelen voor Oranje. “We hebben een nieuwe generatie van Nederlandse trainers die spelers wil dicteren. Wij hebben te veel spelers die gewoon doet wat de coach ze vertelt. Dat is niet hoe je onder druk wedstrijden wint.”

“Als je zoekt naar een team dat het EK kan winnen, wil ik spelers zien die het verschil kunnen maken op het veld. In mijn tijd, als er iets misging op het veld, zou Marco van Basten naar me schreeuwen. Niet omdat hij me haatte, maar omdat hij het beste wilde voor het team. Die houding missen we nu. Ik zie geen leiders op het veld, want niemand durft te praten. Iedereen is te aardig tegen elkaar en we hebben geen uitzonderlijke speler die kan leiden”, besluit hij.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Welke spelers van Oranje moet Koeman strafschoppen laten nemen?

Afgezien van Memphis Depay heeft Oranje een klein probleem. Al is er een Eredivisie-speler met 10 goals uit 10 penalty's.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

boyke
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Wat zijn die oud voetballers toch lekker negatief bezig. Niets dan negatief iets uitspreken. Ze hebben zelf wel iets gepresteerd maar katten nu elke speler af terwijl ze na hun voetballen ook totaal niets geprsteerd hebben. In plaats van dat ze de spelers steunen breken ze het team gewoon af. Mochten ze kampioen worden wat altijd mogelijk is dan kunnen wij al die oude meukvoetballers een goed voorschut zetten

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Ze denken gewoon wat heel veel mensen ook denken en zien .

Dug out
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Gullit is een van de grootste Nederlandse voetballers geweest. Heeft prijzen gewonnen en weet wat daarvoor nodig is. Meer dan Boyle. Gullit zegt dit omdat hij wil dat leiders in het veld opstaan, die anderen op scherp zet. Niks poeslief zijn, nee aansporen!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen