Ronald Koeman tegen Valentijn Driessen: ‘Jij weet: op deze vraag geef ik geen antwoord’

7 juni 2024, 00:15
Foto: © Imago

Ronald Koeman heeft donderdagavond na het oefenduel van het Nederlands elftal met Canada (4-0 overwinning) geweigerd om gedetailleerd inzicht te geven in zijn opstelling voor de vriendschappelijke wedstrijd van aanstaande maandag tegen IJsland. Wel liet de bondscoach van Oranje zich ontvallen dat hij maandag voor meer basisspelers zal kiezen dan tegen Canada.

Spelers als Virgil van Dijk, Stefan de Vrij, Denzel Dumfries, Nathan Aké, Joey Veerman, Xavi Simons en Cody Gakpo begonnen tegen Canada op de bank, terwijl Tijjani Reijnders en Teun Koopmeiners zich nog moeten melden bij Oranje. Verslaggever Valentijn Driessen van De Telegraaf vroeg Koeman op de persconferentie na afloop ‘over welke posities hij nog twijfelt’ richting de ontmoeting met IJsland. “Nou, Valentijn… Ik denk dat jij op het moment dat je deze vraag stelt, wel weet dat ik daar geen antwoord op geef”, repliceerde de oefenmeester.

Artikel gaat verder onder video

Driessen gaf vervolgens aan dat hij had gehoopt op een verrassing. “Dan moet je nog even wachten”, reageerde Koeman. Driessen vroeg zich vervolgens af waarom Koeman ‘maandag niet zal oefenen met zijn basisformatie’. “Wie zegt dat ik dat niet ga doen? Of ik dat ga doen? Dat moet je afwachten.”

Vervolgens liet Koeman toch doorschemeren dat hij maandag vermoedelijk grotendeels zal kiezen voor zijn beoogde basiself. “Er zullen zich morgen nog twee jongens melden (Reijnders en Koopmeiners, red.), maar maandag zal je meer het plaatje zien dat ik voor het EK voor ogen heb. Er zullen meer basisspelers zijn dan vandaag”, aldus de bondscoach. 

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 De Ligt waarschuwt voor rampscenario Oranje op EK

Matthijs de Ligt blikt vooruit op de wedstrijden tegen Polen, Frankrijk en Oostenrijk op het EK.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen