Ronald Koeman reageert ontzettend verongelijkt op eerste vraag van Jeroen Stekelenburg

25 juni 2024, 21:01
Foto: © NOS

Het Nederlands elftal eindigde de groepsfase van het EK dinsdagavond met een pijnlijke nederlaag tegen Oostenrijk (2-3). Bondscoach Ronald Koeman reageerde na afloop echter ontzettend verongelijkt voor de camera van de NOS toen verslaggever Jeroen Stekelenburg sprak van een ‘wanvertoning’.

“Ronald, na de vorige wedstrijd was je al niet al te goed gehumeurd”, leidde Stekelenburg zijn eerste vraag aan Koeman in. “Hoe is dat dan na deze wanvertoning?”, vroeg de verslaggever aan de bondscoach.

Artikel gaat verder onder video

Koeman kon een cynisch lachje niet onderdrukken en reageerde verongelijkt: “Jij vindt het een wanvertoning?” Stekelenburg: “Ja, vind jij van niet?” Koeman antwoordde vervolgens: “Nou, de gehele wedstrijd niet. Wel het begin.”

“Laten we dan de eerste helft nemen. Jullie worden toch tureluurs getikt?”, stelde Stekelenburg opnieuw een prikkelende vraag. Koeman: “Nou, als je verdedigend niet goed staat, niet doordekt, er niet kort op zit en niet agressief bent en de bal in balbezit aan de tegenstander geeft, dan is dat een wanvertoning”, moest de keuzeheer uiteindelijk toegeven.

Stekelenburg vroeg vervolgens aan Koeman of hij ‘vindt dat hij tekort is geschoten in de voorbereiding’. “Dat vind ik niet”, reageerde Koeman kortaf. Stekelenburg: “Waarom niet?”

“Omdat we hebben gesproken over wat er gebeurd is”, ging Koeman verder. “Natuurlijk, uiteindelijk is het mijn verantwoordelijkheid als het een wanvertoning is. Je hebt gelijk, punt.”

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Prutsers
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Wat een tactisch onbenul!!!! Nog nooit zoiets doms gezien !!! Skecht begin, compleet verkeerd gewisseld. Per direct retour Barcelona!!!

Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Waarschijnlijk naar een andere wedstrijd gekeken denk ik dan maar.

Prutsers
Link gekopieerd!
    28
    + 1
avatar

Oh ??? Jij zag een goed voorbereid Nederlands elftal met een plan?

Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Nee, maar ik doelde ook op Koeman dat die een andere wedstrijd had gezien

Ronald Bavelaar
Link gekopieerd!
    43
    + 1
avatar

Kritiek moet je ook tegen kunnen. Stekelenburg vat het prima samen.

De_bal_is_rond
Link gekopieerd!
    32
    + 1
avatar

Er is niks mis met wat kritiek, maar het moet ook geen tribunaal worden. Dit is waar we het mee moeten doen, we hebben helaas niets beters in huis....het was vreselijk slecht, lukte totaal niet, pakte niet uit zoals men voor ogen had en ook de spelers hebben hier de pest in..........vervolgens wordt men dan op het matje geroepen bij rechter Stekelenburg om verantwoording af te leggen voor hun daden, om vervolgens ook nog eens een trap na te krijgen van een ''journalist''

Klantenservice
Link gekopieerd!
    25
    + 1
avatar

Ik vond deze vragen geen 'trap na' hoor. Hij stelt terecht kritische vragen, en wordt vervolgens 'gedwongen' om door te vragen. De antwoorden die hij kreeg waren namelijk niet altijd echte antwoorden op de vraag zelf, maar waren er een beetje omheen aan het dansen. Daarnaast ontbrak soms ook de beargumentatie voor het antwoord. Stekelenburg bleef netjes in zijn doorvragen. Ik heb liever journalusten die beleefd doorvragen en kritisch zijn, dan een journalist die alleen maar mee gaat praten met de persoon die geïnterviewd wordt.

IkBenMetDeBus
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

Nou ja, je kunt je ook de vraag stellen waarom Koeman eigenlijk weer bondscoach is geworden? In 2020 liet hij Oranje in de steek omdat hij goed geld kon verdienen bij Barcelona en de KNVB kon het verder zelf uitzoeken en zaten we met oudbakken peren als Advocaat opgescheept. Het wordt tijd voor nieuw bloed onder de bondscoaches - jonge trainers met nieuwe ideeën en verfrissend nieuwe vormen van aanpak. Buitenlandse coaches is ook een optie, denk ik. Maar ja, ze zullen na Koeman wel weer Hiddink, Advocaat of van Gaal van stal halen. En dan zie je vanzelf weer dat oude, ongetalenteerde grut op het veld verschijnen. Toch maar weer Memphis "net niet in vorm" Depay, van Dijk, Wijnaldum. En dan juichen om die ene nieuweling die dan het grootste deel van de wedstrijd op de bank mag blijven zitten. Face it, we zijn gewoon niet zo goed als we altijd denken dat we zijn. En dat al 10 jaar lang. Nou ja, ik ga in elk geval waarschijnlijk een paar honderd euro verdienen met mijn voorspelling dat Nederland er in de 1e of 2e ronde uitvliegt.

Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Een beetje te laat om die vraag nu te stellen lijkt me, want het is mosterd na de maaltijd

BENNINK24
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Koeman zijn schuld tactisch, slechte opstelling , geen vertrouwen dank zij dat geneuzel van koeman !!! Deze gast moet meteen zijn conclusie trekken , en per direct wegwezen!!!

KROTJE
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Als ik de vele reacties tegen Koeman lees dan zal ik als Koeman zijnde na het EK stoppen, zowel voor Oranje als Koeman is het beter. De hoofdschuldige, de KNVB moet ook bij zichzelf te rade gaan en een andere moderne trainer aanstellen, zie België: Martinez, Tedesco, zie Zwitserland: Murat Jakin....

Zozo
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Nederland is niet goed genoeg, Koeman is niet goed genoeg. En zie al die oranje carnaval figuren eens juichen als ze één wedstrijdje gewonnen hebben. Ze hebben de ballen verstand van voetbal, maar hé, er is ergens een feestje dus laten we gaan.

Laurens1
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Als zelfreflectie je vreemd is zal je altijd op deze wijze reageren! Zijn vrouw zal ook vinden dat hem vreselijk onrecht aangedaan wordt nu!

IkBenMetDeBus
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Als Nederland weer eens zijn "dagen" niet heeft of geen geluk, vliegen we er in de eerste of tweede ronde uit. Als alles klopt, we hebben voldoende talent in de gelederen en werkelijk alles zit mee, dan worden we tweede. Want kijk nou eens WAT we gepresteerd hebben: we winnen van de slechtste van de poule, nadat we eerst zelfs op achterstand gebracht zijn, spelen gelijk en dan verliezen we. Je moet wel terminaal optimistisch zijn om hier wat goeds in te ontdekken en vol te houden dat het voor Nederland NIET na de volgende ronde afgelopen is. Maar we hebben wel met 4-0 van voetbaldwergen Canada en IJsland gewonnen - dat geeft hoop. In het land der blinden is éénoog koning.

RudyVreemann22
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Koeman was de fanatiekste deelnemer. Het licht toch aan de voetballers. In de pupillen heb ik al geleerd dat je tussen de man en eigen doel moet staan. Voor de voetballers maar eens een vierdaagse werkweek in voeten. En een paar dagen paarde vlees op het menu.

Waarom19
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Koeman is niet voor niets ontslagen bij Barcelona en toen was de KNVB opeens wel goed voor hem nadat hij die een aantal jaren geleden liet stikken voor Barcelona. En kijk nu, hij bakt er niks van . Voor Koeman en van Dijk geldt; praatjes vullen geen gaatjes. Dat het beter moet, heb ik vaker gehoord van deze praatjesmakers.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Koeman had harder moeten ingrijpen sowieso verbaal de captain van Dijk had moeten aanjagen achterin. Als je in het begin zo wordt weggetikt omdat niet iedereen druk zet, kan je gewoon beter terugvallen allemaal en de ruimtes dichthouden. Dan slachtoffer je veerman ok die deed bijna alles fout ok maar wissel dan ook Schouten gooi Frimpong rechtsmidden heb je veel meer loopvermogen iemand die durft op en neer te rennen . Nee je gooit wijnaldum erin dat is geen dribbelaar , dat is niet iemand die opjaagt , er moet gewoon fanatieke dribbelaar erin een type reijnders of met de opdracht dribbel desnoods van links naar rechts als het niet vooruit kan om ruimtes vrij te krijgen . Koeman en heel het Nederlands elftal stelt teleur mischien is dit verlies wel goed om ze wakker te schudden. Want deze oranje leeuw heeft geen tanden.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen