Opvallend: Koeman legt schuld van bedroevende prestatie Wijnaldum bij iemand anders

6 juni 2024, 23:40
Foto: © NOS

Het Nederlands elftal won donderdagavond vriendschappelijk met 4-0 van Canada. Georginio Wijnaldum kreeg de kans in de basis, maar viel zwaar tegen. Ronald Koeman weigert de ervaren middenvelder af te vallen en komt met een opvallend excuus voor diens matige prestatie.

Wijnaldum begon bij Oranje in een aanvallende rol op het middenveld. De middenvelder van Al-Ettifaq bleef negentig minuten staan, maar maakte niet bepaald indruk. Wijnaldum leed een aantal keer opzichtig balverlies, ogenschijnlijk door een gebrek aan handelingssnelheid, en was verder ook vrij onzichtbaar. Zo verstuurde hij slechts 23 passes; Brian Brobbey was met 10 passes de enige Oranje-speler die minder bedrijvig was aan de bal. Brobbey speelde echter slechts een uur, daar waar Wijnaldum de negentig minuten volmaakte.

Artikel gaat verder onder video

NOS-verslaggever Jeroen Stekelenburg benaderde Koeman na afloop kritisch over Wijnaldum. “Iemand die niet meeviel, was Wijnaldum. Vond jij dat ook?”, vroeg Stekelenburg aan Koeman. De bondscoach van Oranje deelde de mening van de verslaggever niet. “Nou, dat vond ik niet altijd aan Gini zelf liggen”, reageerde hij.

Koeman kraakte voorts geen enkele kritische noot over Wijnaldum en wees vooral naar anderen. “Wijnaldum was vaak de vrije man in de eerste helft. Ik vond dat Ryan Gravenberch en Jerdy Schouten eigenlijk een beetje op dezelfde hoogte speelden. Als één van beiden, en dan met name Ryan, wat hoger ging spelen, dan had je daar een drie-tegen-twee-situatie op het middenveld. Dat ging in de tweede helft veel beter. En toen ging dat goed. Maar dat lag niet alleen aan Gini”, aldus Koeman.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 De Ligt waarschuwt voor rampscenario Oranje op EK

Matthijs de Ligt blikt vooruit op de wedstrijden tegen Polen, Frankrijk en Oostenrijk op het EK.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Klantenservice
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

Poeh, Koeman begint hem nu wel heel opzichtig een hand boven het hoofd te houden. Als je simpele ballen niet onder controle kunt krijgen, heeft dat weinig met andere spelers te maken. Hij heeft gewoon niet (meer) wat nodig is op dit niveau. Ik vond hem vaak ook gewoon op de verkeerde plek staan en daardoor meer in de weg staan dan iets toevoegen. Hij liep echt achter de feiten aan. Kwam op mij meer over alsof er een pupil van de week de laatste 10 minuten mee mocht doen, maar geen idee had waar hij moest lopen. Naar mijn idee een groot nadeel van deze bondcoach: Hij houdt te veel vast aan zijn 'vriendjes'. Daardoor zitten er te veel spelers bij de selectie die er eigenlijk niet (meer) thuishoren.

FriesR
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Die koeman heeft echt bord voor zijn kop als hij dat niet ziet maar moet wel heel groot bord zijn met zijn dikke harses. Hoeveel keer moet hij nog gebukt staan voor die wijnaldum om hem in basis te laten staan? 3 wedstrijden en dan is het klaar met oranje. En dan koeman schop geven en al die ouwe meuk ook en helemaal opnieuw starten met oranje.

Gapged
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Was Koeman maar half zo goed als coach als dat hij als speler was dan hadden we er mischien nog wat aan.... Waardeloze coach die onbegrijpelijke keuzes maakt en al heeft aangetoond tactisch zeer zwak te zijn. Maar goed, dat Koeman weer de positie van bondscoach mag bekleden nadat hij het Nederlands elftal in de steek heeft gelaten voor een geweldig verlopen avontuur bij 1 van de meest verrotte club's binnen Europa zegt natuurlijk ook wel wat over de kwaliteit binnen de organisatie KNVB die niet verder kijken dan naam maar kennis en kunde niet herkennen.Ver gaat het Nederlands elftal toch niet komen met die paar spelers op leeftijd die waarschijnlijk onder deze bondscoach een basisplaats hebben.Heeft iemand Koeman wel eens verteld dat behaalde resultaten in het verleden geen garantie bieden voor de toekomst.Mag hopen dat ze de poule niet overleven en er ondanks de onkunde binnen de KNVB een andere coach komt ... Veel slechter kun je ze toch niet krijgen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen