Romano: 'Ajax nadert persoonlijk akkoord, optimisme over transfer neemt toe'

19 juni 2024, 09:42
Foto: © Imago

Ajax is in 'zeer vergevorderde' onderhandelingen met Wout Weghorst over een contract, zo weet Fabrizio Romano woensdagochtend te melden. Volgens de Italiaanse transferspecialist groeit het optimisme in Amsterdam over het binnenhalen van de supersub van het Nederlands elftal.

Op 7 juni kwam naar buiten dat Ajax zich deze zomer graag zou versterken met de 31-jarige spits, die nog tot medio 2025 onder contract staat bij Burnley. Weghorst, die daarvoor al maanden aan FC Twente werd gelinkt, zou zelf ook zijn zinnen hebben gezet op een overstap naar Amsterdam, klonk het destijds.

Artikel gaat verder onder video

Romano weet te melden dat de gesprekken over het contract dat Weghorst in Amsterdam moet gaan tekenen, inmiddels 'zeer vergevorderd' zijn. "Alle partijen hebben er vertrouwen in dat het rondkomt", schrijft de Italiaan. Onderhandelingen met Burnley over de te betalen transfersom zijn echter nog niet opgestart, maar: "Ajax wordt steeds optimistischer dat het gaat lukken Weghorst aan te trekken", schrijft Romano.

Weghorst staat sinds de winterstop van het seizoen 2021/22 onder conctract bij Burnley, maar speelde voor die club slechts een halfjaar. Daarin kon hij degradatie naar de Championship niet voorkomen, waarna de Tukker achtereenvolgens werd uitgeleend aan Besiktas, Manchester United en TSG 1899 Hoffenheim.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Farioli scoort punten op tweede werkdag bij Ajax: ‘Laat gelijk zien hoe hij er in staat’

Terwijl het EK in volle gang is, bereidt Ajax zich al voor op het nieuwe seizoen.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Romano heeft wel meer dingen geroepen die toeval laaste moment niet door gingen

balletje rond
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Daar gaan we weer Pipo wordt Godenzoon

Storm
Link gekopieerd!
    26
    + 1
avatar

Sja het is maar hoe je er tegenaan kijkt: hij heeft als voetballer zeker wel kwaliteiten maar ik vraag me af of die jongen niet voor onrust gaat zorgen op het moment dat hij gewisseld wordt of op de bank moet beginnen. Buiten dat heeft hij een bepaalde manier van doen die me niet aanstaat...heel erg overdreven gedrag. Maar goed, aan de andere kant kan Ajax nieuwe impulsen heel goed gebruiken.

Goku
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

Kan goed gaan of kan fout met gaan. Als die accepteert dat die op de bank zit, dan heb je een goeie aan hem

QuarlonK
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Bij NLs elftal piept hij al. Hij komt echt niet naar Ajax om op de bank te zitten. Zou met de huidige selectie ook niet begrijpen als hij daar op de bank komt overigens. Vindt het wel merkwaardig dat ie eerst zo met Twente flirt dat dat zijn thuis is en dan toch naar Amsterdam zou gaan

Dhr. Reuring
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Als AFC Ajax roept, dan gá je!

Goku
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

QuarlonK, Ajax zal meer betalen, gok ik

KROTJE
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Ik weet op dit moment nog niet helemaal wat het met Wout bij Ajax gaat worden, maar 1 ding is zeker Wout is een 'krijger' met een grote drive, hij gaat maar door, lijkt onvermoeibaar, desnoods trapt hij de keeper van de tegenstander het doel in. Leuk om Wout met zijn grote lengte in het vijandelijk gebied rotzooi te zien trappen. Ik denk niet dat hij bankzitter gaat worden. Wij wachten het maar af, ik verheug me wel op, de SK gaat weer in waarde stijgen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen