Roemenië blij met Oranje als tegenstander: ‘Dat is wel echt lekker voetballen’

27 juni 2024, 12:04
Foto: © Imago

Nasser El Khayati denkt dat Roemenië blij is dat ze in de achtste finales van het Europees Kampioenschap tegen Nederland spelen. Volgens de oud-speler van ADO Den Haag en Willem II is het namelijk erg prettig voetballen als je niet de favoriet bent.

Hoewel Roemenië eerste werd in groep E, treft het in de achtste finales met Nederland wel een op papier sterke tegenstander. Dat hoeft volgens El Khayati niet slecht uit te pakken voor de Oost-Europeanen. “Roemenië gaat wel lekker zo’n wedstrijd in hoor, helemaal geen druk”, begint de momenteel clubloze voetballer in EK-praat op ESPN. “Niemand verwacht wat van ze, dat is wel echt lekker voetballen.”

Artikel gaat verder onder video

El Khayati gaat ervan uit dat Roemenië alles uit de kast gaat halen om Nederland, dat in de laatste groepswedstrijd een klap kreeg van Oostenrijk (2-3), te verslaan. “Zij gaan vanaf morgen natuurlijk die wedstrijd heel goed analyseren. Dat gaat ze wel heel veel vertrouwen geven.”

Nederland en Roemenië treffen elkaar dinsdag 2 juli om 18.00 uur in München. De winnaar van die achtste finale zal het opnemen tegen de winnaar van het duel tussen Oostenrijk en Turkije. Die wedstrijd zal later op dezelfde avond worden gespeeld.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Satirische video van afgekeurd Oranjedoelpunt gaat viraal

Een satirische video van de goal van Xavi Simons tegen Frankrijk gaat viraal op sociale media.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Storm
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Precies wat ik dacht: Roemenië kan vrijuit spelen want er zijn geen verwachtingen. Dus als die winnen zijn het helden. Bij NL liggen er hoge verwachtingen, deels door zichzelf opgelegd, en mocht NL verliezen dan is de afgang compleet. In feite moet NL deze pot kunnen winnen maar als ze niet meteen vol aan de bak gaan of op achterstand komen wordt het een moeilijk verhaal. Zelf heb ik er in elk geval niet héél veel vertrouwen in.

Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Als het kwartje nu nog niet is gevallen bij het Nederlands elftal, dan gaan ze maar lekker na huis en hoor je er ook gewoon niet thuis,.Voetbal is natuurlijk niet alleen maar rondspelen en een overschot aan techniek hebben, komt ook wel passie en vechtlust bij kijken

balletje rond
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Bondscoach Storm zonder vertrouwen dus kom maar naar huis allemaal ook assistent Koeman terug in je hok a.u.b. Storm heeft gesproken

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen