'Zijn ze in Nederland opgelucht? Jullie moeten je meer zorgen maken'

27 juni 2024, 21:20
Foto: © Imago

Radu Dragusin denkt dat er in Nederland te makkelijk wordt gedacht over Roemenië als tegenstander tijdens de achtste finales van dit EK. De beide landen staan aankomende dinsdag tegenover elkaar.

Dragusin is een van de leiders van de huidige Roemeense ploeg, ondanks zijn jonge leeftijd van 22 jaar. De centrale verdediger heeft duidelijk talent: hij werd afgelopen januari voor 25 miljoen opgepikt door Tottenham Hotspur en kwam sindsdien tot negen Premier League-wedstrijden. Tijdens een persmoment op donderdag reageert hij op Nederlandse fans, die tevreden zijn met Roemenië als komende tegenstander tijdens het EK.

Artikel gaat verder onder video

"Zijn ze in Nederland opgelucht? Ik weet niet of jullie dat moeten zijn. We hebben een taaie ploeg en al laten zien waar we toe in staat zijn." De laatste wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel tegen Slowakije, waardoor de Roemenen groepswinnaar werden. "We speelden goed en stonden compact. We hebben een goede ploeg: ik denk dat Nederland zich wat meer zorgen moet maken. Wij respecteren elke tegenstander op dit EK, maar gaan ook met iedereen de strijd aan. Je kunt er zeker van zijn dat we er dinsdag staan."

Het ging later ook nog over individuele spelers van het Nederlands elftal, maar daar wilde de jonge verdediger niet te veel op ingaan. "Virgil van Dijk is een strijder en een van de beste verdedigers van de wereld. Maar ik wil hier geen spelers individueel gaan beoordelen, we spelen tegen een heel team. We moeten ons focussen op hoe we Nederland kunnen verslaan."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Van Hanegem suggereert complottheorie na Nederland - Frankrijk

Willem van Hanegem komt met een opvallende reactie na de wedstrijd tussen Nederland en Frankrijk.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Storm
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Wellicht zijn er idd fans die zich niet te veel zorgen maken over Roemenië als tegenstander, en ja je had het slechter kunnen treffen... Maar ik ben er van overtuigd dat het geen makkie wordt. Landen waarvan je het van te voren misschien niet van had verwacht laten goed voetbal zien. Denk aan Oostenrijk en bijvoorbeeld ook dit Roemenië. Het is, zeker gezien de nogal wankele fase waarin het NL Elftal zich bevindt, gewoon een degelijke ploeg die je zomaar naar huis kunnen sturen. Ik ben niet echt positief gestemd over het resultaat in elk geval..

Klantenservice
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Ik denk niet dat er in Nederland makkelijk wordt gedacht over Roemenië. Ik denk dat we in Nederland hier best realistisch over zijn. Het gaat meer over de vergelijking met de landen die je ook had kunnen treffen. Als je bijvoorbeeld moest kiezen tussen Roemenië en Engeland, dan wordt Engeland logischer wijze als moeilijkere tegenstander gezien

KROTJE
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

In de Nederlandse entourage werd en wordt (nog steeds) te min over tegenstanders gedacht, in dit geval over Roemenië. Ik durf zelfs te stellen dat het huidige Turkije Oranje al kan kleineren. Het Oranje voetbal is voorspelbaar, mist directheid, de opbouw is te veel tikkie breed tikkie keeper, de verdediging laat tegenstanders diep achter hen opkomen, kortom Oranje is middelmaat. Aanvoer van het middenveld naar de aanvallers, die trouwens ook vaak verkeerd staan, is geen niveau Modric of Kroost. De enige speler die met kop en schouder boven de andere spelers staat is in -mijn- beleving Gakpo, maar ja Gakpo speelt veel wedstrijden in de PL.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen