Roemeense media zien ‘uitdagende’ achtste finale tegen Oranje, maar ruiken ook kansen

27 juni 2024, 10:03
Foto: © Imago

Doordat Georgië woensdagavond verrassend wist te winnen van Portugal, speelt Oranje in de achtste finales van het Europees Kampioenschap tegen Roemenië. Waar men in Nederland inmiddels weer positief naar de kansen van Oranje kijkt, balen de Roemeense media vooral dat ze zo’n zware tegenstander hebben. Toch zien ze wel kansen voor hun elftal.

“Als je op de eerste plaats in de groep eindigt, krijg je niet altijd een walk-over tegen een mindere tegenstander”, begint Gazeta Sporturilor. “Dat is de conclusie na een historische avond voor Roemenië, waarop aan het einde kwam dat de echte uitdaging nu pas komt.”

Artikel gaat verder onder video

Toch ruikt de krant ook kansen voor Roemenië tegen Nederland. “De ploeg van Ronald Koeman speelt graag aanvallend voetbal. Ze hadden het moeilijk in de laatste wedstrijd, tegen Oostenrijk.” Volgens het medium is er bij Oranje geen sprake van een hecht team. “Daarom ligt de hoop op individuele klasse, iets waar Roemenië niet over beschikt.”

“De nederlaag tegen Oostenrijk liet vooral zien waar de zwakke punten liggen”, leest het verder. “Er was geen aansluiting en de kwetsbaarheid van de verdediging roept vragen op. Het tactische plan is matig en vertoont duidelijke sporen van spontaniteit. Het is spel gebaseerd op ingevingen van basketballer-look-a-like Memphis Depay en de altijd gretige Xavi Simons.” Volgens de krant is de speelwijze van Oranje wel voordelig voor Roemenië. “Een positief element is dat ze graag de bal hebben, waardoor wij kunnen counteren en onze wapens goed benutten.”

Ook ProSport verwacht dat Nederland niet zomaar over Roemenië heen zal walsen. “De Nederlandse pers reageerde blij toen ze zagen dat Roemenië de tegenstander is in de achtste finales. Ze spreken zelf al over een kwartfinale tegen Turkije of Oostenrijk. Daarmee onderschatten ze de Tricolores”, klinkt het.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Van Hanegem suggereert complottheorie na Nederland - Frankrijk

Willem van Hanegem komt met een opvallende reactie na de wedstrijd tussen Nederland en Frankrijk.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

jurgen😎
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Die roemenen gaan kijken naar hoe oostenrijk nederland heeft platgelegd de eerste helft met hoge druk man op man te spelen. Hoe de verdediging het middenveld niet eens kon bereiken. Echt schandalig op dit nivo. Dan gaan ze erachter komen dat Nederland niet goed doordekt spelers lopen vrij de 16 in. Middenvelders rennen niet mee de 16 in om mee te dekken of doen dit net te laat. Geen inzicht wie wie moet doordekken daar moet echt op getraind worden of besproken worden welke middenvelders mee de 16 inlopen.

Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Niet Oostenrijk met Roemenie gaan vergelijken he? Oostenrijk won met 2-0 van Duitsland, met 3-0 van Kroatie en wonnen met 6-1 van Turkije. We moeten niet doen alsof Oostenrijk onder Ragnick een slecht team is. Frankrijk kon ook slechts dankzij een eigen goal van Oostenrijk winnen.

Goku
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als ze weer met dezelfde mannen beginnen, hoop ik op een 0-4 verlies en dat ze met de staart tussen de benen weer naar Nederland kunnen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen