Rinkelende kassa in Zeist na kwalificatie voor achtste finales door Oranje

27 juni 2024, 12:54
Foto: © Imago

De penningmeester van de KNVB zal blij zijn dat het Nederlands elftal zich heeft gekwalificeerd voor de achtste finales van het Europees Kampioenschap. In totaal heeft Oranje tot dusver al een bedrag van ruim twaalf miljoen euro bij elkaar gespeeld.

Voor het EK geldt een startpremie van 9,25 miljoen euro. Doordat Nederland zich, als een van de beste nummers drie, wist te kwalificeren voor de achtste finales, wordt er nog eens anderhalf miljoen euro bijgeschreven.

Artikel gaat verder onder video

In het eerste groepsduel wist Oranje met 2-1 te winnen van Polen, waar een miljoen euro mee werd verdiend. Toen er tegen Frankrijk met 0-0 werd gelijkgespeeld, kon de KNVB weer een half miljoen euro bijschrijven. De 3-2 nederlaag tegen Oostenrijk leverde Oranje helemaal niets op. Daardoor staan de totale verdiensten momenteel op 12,25 miljoen euro.

Op dinsdag 2 juli wacht nu de achtste finale tegen Roemenië. Als Oranje die wedstrijd weet te winnen, ontvangt het nog eens 2,5 miljoen euro. Alle ploegen die de halve finale halen, krijgen een bedrag van vier miljoen euro, terwijl de finalisten vijf miljoen ontvangen. De winnaar krijgt daar nog een bedrag van acht miljoen euro bovenop. In totaal kan Oranje dus een bedrag van 31,75 miljoen euro verdienen.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Satirische video van afgekeurd Oranjedoelpunt gaat viraal

Een satirische video van de goal van Xavi Simons tegen Frankrijk gaat viraal op sociale media.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen