Reserve van Oranje is concreet doelwit voor Erik ten Hag bij Manchester United

28 juni 2024, 20:36
Foto: © Imago

Manchester United overweegt serieus om Matthijs de Ligt naar Old Trafford te halen, weet journalist David Ornstein vrijdagavond te melden. De doorgaans goed geïnformeerde journalist van The Athletic heeft vernomen dat de international van het Nederlands elftal een concreet doelwit is voor The Mancunians.

De Engelse grootmacht ziet De Ligt als een 'steeds haalbaardere' verdediger om naar Old Trafford te halen. Manchester United is op zoek naar verdedigers die de laatste linie komen versterken en mogelijk arriveert er na verdediger Lisandro Martínez opnieuw een bekende van Erik ten Hag in Manchester. Ten Hag werkte in Nederland bij Ajax succesvol samen met De Ligt en weet daardoor maar al te goed wat de centrale verdediger zijn ploeg zou kunnen bieden.

Artikel gaat verder onder video

Mocht Manchester United daadwerkelijk concreet worden voor De Ligt, dan zal het in onderhandeling moeten gaan met Bayern München. Bij de Duitse club kwam De Ligt onder Thomas Tuchel niet bijster vaak in actie, maar mogelijk liggen er door de komst van Vincent Kompany ook in het zuiden van Duitsland kansen voor de Oranje-international.

De toekomst zal leren waar De Ligt volgend seizoen onder contract staat. Vervelend voor de oud-Ajacied is in ieder geval dat hij zich tijdens het EK in Duitsland niet in de kijker kan spelen. De centrumverdediger moet het binnen de ploeg van Ronald Koeman doen met een plekje op de reservebank. Stefan de Vrij en Virgil van Dijk krijgen in het hart van de defensie de voorkeur.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Satirische video van afgekeurd Oranjedoelpunt gaat viraal

Een satirische video van de goal van Xavi Simons tegen Frankrijk gaat viraal op sociale media.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Brigges
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Ik mag het hopen voor die jongen. Hij was in seizoen 22-23 nog uitgeroepen als beste buitenlandse verdediger van de Bundesliga. Helaas afgelopen seizoen veel geblesseerd ( zoals zoveel spelers tegenwoordig) en dan nog te maken gehad met die psychopaat Tuchel die volledig door de mand is gevallen. Man. United is een goede club voor hem. Hij had in eerste instantie moeten kiezen voor Barcelona i.p.v. Juventus maar tegenwoordig bepalen de zaakwaarnemers blijkbaar waar iemand gaat spelen.

vleermuis
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

ergens heeft de ligt de titel in duitsland toch al op zak,,maar met manchester ga je geen serieuze gooi doen naar de premier league titel ergens zou t beter zijn als manchester city hem wil..daar zit guardiola..de man die ten hag altijd verslaat in eenbelangrijke wedstrijd behalve de fa cup..en kritisch naar ten hag of manchester? dure aankopen worden te snel afgeschreven..nu moeten er alweer neiwue komen die dan weer moeten wennen aan de intensiteit..wat ik denk minstens 1 seizoen kost of zelfs 2

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen