Van der Gijp verrast en kiest voor vier 'nieuwe' basisspelers bij Oranje

30 juni 2024, 10:39
Foto: © Talpa

René van der Gijp zou de opstelling van het Nederlands elftal voor de ontmoeting met Roemenië op een aantal posities wijzigen ten opzichte van de laatste groepswedstrijd tegen Oostenrijk (2-3 verlies). De voormalig profvoetballer kiest op de rechtsbackpositie ‘gewoon’ voor Denzel Dumfries, Micky van de Ven mag het aan de andere kant laten zien en ook Daley Blind en Xavi Simons krijgen een basisplaats.

Ronald Koeman besloot het in de laatste groepswedstrijd tegen Oostenrijk over een andere boeg te gooien. Lutsharel Geertruida, Donyell Malen en Joey Veerman kwamen in de ploeg. Zij speelden echter allemaal een moeilijke eerste helft. Malen schoot de bal na zes minuten ongelukkig achter de eigen doelman Bart Verbruggen, terwijl Veerman al na een half uur naar de kant werd gehaald. Van der Gijp hoopt Malen desondanks ook tegen Roemenië aan de aftrap te zien. Voor Geertruida en Veerman heeft de televisiepersoonlijkheid daarentegen géén basisplaats ingeruimd.

Artikel gaat verder onder video

Van der Gijp kiest op doel ‘gewoon’ voor Verbruggen. Achterin keert Dumfries na zijn reserverol tegen Oostenrijk terug op de rechtsbackpositie. Centraal krijgt Virgil van Dijk tegen Roemenië geen gezelschap van Stefan de Vrij, maar van Nathan Aké. Dit betekent dat er op de linkerflank een plekje vrijkomt. Van der Gijp hoopt daar Van de Ven te zien. De verdediger van Tottenham Hotspur maakte in de oefeninterland tegen Canada indruk op die positie. Na zijn invalbeurt tegen Oostenrijk hoopt Van der Gijp dat Van de Ven het tegen Roemenië vanaf het begin mag laten zien.

Op het middenveld wijzigt Van der Gijp volop. Tijjani Reijnders en Veerman verliezen hun basisplaats. Jerdy Schouten mag blijven staan en krijgt gezelschap van Blind, die naar Driessen ook al naar voren wordt geschoven als ideale kandidaat voor het middenveld. “Blind en Schouten als buffers en dan moeten Gakpo, Simons, Malen en Memphis het gewoon doen”, zei Van der Gijp zaterdagavond in Vandaag Inside Oranje over ‘zijn’ voorhoedespelers. De ogen van Wilfred Genee vallen vooral op de basisplaats voor Blind. “Als ik kijk naar het middenveld van de Roemenen, dan kun je Blind makkelijk laten spelen. Dat is geen enkel probleem”, aldus Van der Gijp.

Opstelling Van der Gijp: Verbruggen; Dumfries, Van Dijk, Aké, Van de Ven; Schouten, Blind; Malen, Simons, Gakpo; Memphis.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Derksen stoort zich kapot en pakt Genee keihard aan: ‘Je hebt één hele nare en onbeschofte eigenschap!’

Johan Derksen uit zijn ongenoegen over een eigenschap van Wilfred Genee.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

mb621963
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Het is maar goed dat "Gijp" zichzelf niet serieus neemt want dat doe ik ook niet als ik naar zijn opstelling kijk.

Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Ik heb liever dat hij nog een lange tijd vrij neemt

Dropkick
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Beetje de boel opruien en reacties uitlokken, dat is ook de opzet van dat programma een beetje.

Deblauwe1
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Van der Gijp overschat wel zijn eigen kwaliteiten. Het is de minste nietsnut van een tvprogramma dat niets voorsteld

Jos Ligthart
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Gijp kan niets en heeft helaas geen verstand nergens van humor laagste nivo wat je maar bedenken kan blij als hij van de tv verdwenen is

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen