René van der Gijp en Johan Derksen zijn compleet verbaasd en richten zich tot Ajax

20 juni 2024, 08:01   Bijgewerkt: 20 juni 2024, 08:48
Foto: © Imago/VandaagInside

Johan Derksen en René van der Gijp hebben met verbazing kennisgenomen van het feit dat Ajax druk in onderhandeling is met Wout Weghorst. De twee analisten van het programma Vandaag Inside begrijpen er niets van dat de technisch directeur van de Amsterdammers, Alex Kroes, bij de spits van het Nederlands elftal is uitgekomen.

"Ik was heel verbaasd, want dit is totaal geen Ajax-speler", zegt Derksen als presentator Wilfred Genee het onderwerp ter sprake brengt in het programma Vandaag Inside Oranje. "Hij (Weghorst, red.) moet gewoon naar FC Twente gaan, waar die vandaan komt. Een trainer met een Ajax-achtergrond zou nooit Weghorst kopen", voegt Derksen er tot slot nog aan toe. Zijn tafelgast Van der Gijp is het met hem eens en is niet onder de indruk van de werkwijze van Kroes in Amsterdam.

Artikel gaat verder onder video

"Eerst Pablo Rosario, nu Weghorst weer... Ik word er niet blij van, hoor! Dan denk ik: kom op man, koop iets waar je écht wat aan hebt", zegt Van der Gijp over het huidige beleid van Ajax. Zoals de analist aangeeft, is Ajax naast de komst van Weghorst ook druk bezig met het vastleggen van Rosario, die over moet komen van OGC Nice. De oud-PSV'er is een bekende van trainer Francesco Farioli.

Bekijk hieronder de video van Vandaag Inside Oranje, waarin de mogelijke transfer van Weghorst wordt besproken:

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

LCA
Link gekopieerd!
    36
    + 1
avatar

toch zouden beiden spelers iets toevoegen wat Ajax nu ontbeert. De verbetenheid van Wout en de rust/simpliciteit van Rosario. Met Rosario op 6 (ipv Mansverk of Vos) kun je weer andere jongens op de posities daaromheen posteren. Taylor Vos Tahirovic Henderson zouden allemaal baat hebben bij de komst van een meer ervaren nr6. Weghorst is de ideale stand in voor Brobbey. Net zo sterk, net zo gedreven, een stuk groter en heeft net als Brian oog voor zijn medespelers en positie wisselingen.. ik zeg gewoon blind doen!

Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

Ach ja, de Telegraaf krijgt maar geen vat op beleid van Ajax, en gaan dan weer de clowns Derksen en van der Gijp inzetten om het belachelijk te maken, morgen zal die andere kwal van de Telegraaf ook wel weer komen met commentaar. Behoorlijk doorzichtig allemaal

Storm
Link gekopieerd!
    28
    + 1
avatar

Derksen en Gijp vinden eigenlijk dat alleen mensen die in Amsterdam zijn geboren en die vanaf hun 6e bij de club hebben rondgelopen fatsoenlijke beslissingen kunnen maken over Ajax. Vernieuwing en mensen van buitenaf dat kan niet in hun ogen. Dat zullen ze als het over andere clubs gaat ook wel vinden. Oubollige types die niet met de tijd meegaan. Kom je bij de vraag of Rosario en Weghorst iets kunnen bijdragen aan Ajax. Ik denk persoonlijk van wel, al is het maar om de doodsimpele reden dat Ajax nieuwe impulsen goed kan gebruiken. Sowieso heeft Weghorst kwaliteiten om te scoren en is hij een fanatieke speler die altijd 120% geeft. Rosario heeft het bij PSV niet geweldig gedaan maar ook niet slecht zoals ik hier al een paar keer heb gelezen van Feyenoordaanhangers. Hij heeft over het algemeen daar gewoon stabiel gefunktioneerd. En dus kan hij ook wel wat toevoegen. Het ligt er ook aan hoe hij gebruikt gaat worden door Farioli. Bovendien is Ajax ook niet in de positie om wereldaankopen te doen. Ik vind het geen verkeerde keuzes en feit is, maakt niet uit wat Ajax doet, er zijn er altijd die het beter weten of die ronduit hopen op mislukkingen. Ik hoop gewoon dat het goed uitpakt want dat heeft Ajax nodig.

Link gekopieerd!
    26
    + 1
avatar

Snap dus alleen niet waarom Ajax in de afgelopen winterstop zo nodig Julian Rijkhoff moest terug halen naar Ajax voor de spitspositie, wat is daar dan mee gebeurd of komt hij bij de eventuele komst van Weghorst wederom op een derde of vierde plan ? Klinkt in mijn oren niet echt logisch

Storm
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Goeie vraag, ik heb er ook bedenkingen bij. Afwachten maar...

LCA
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Grappig weetje; Kroes heeft de gehele Ajax-jeugd doorlopen maar kwam gewoon tekort.

LCA
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Rijkhof is natuurlijk teruggehaald omdat het zou kunnen voorkomen dat er zowel op Brobbey als op Akpom een niet te weigeren gedaan zou kunnen worden. Tevens wil Ajax laten zien dat het bereid haar verloren zonen weer in de armen te sluiten. Zo jammer dat Misehouy geen geduld had (zijn familie natuurlijk)...

Storm
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Wat is er precies grappig aan? Er zijn wel meer mensen die ergens niet geslaagd zijn hoor.

Edwin28
Link gekopieerd!
    25
    + 1
avatar

Prima argumenten Storm,helemaal mee eens

Dhr. Reuring
Link gekopieerd!
    27
    + 1
avatar

Goede analyse van Dhr. Storm. Bovendien, als je als Ajax je beleid moet richten op de mening van sneuneuzen als Gijp en Derksen en die Telegraafgriezels, kun je er beter mee kappen.

KROTJE
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

Vanuit het huidige perspectief, invalshoek, gezichtspunt en vanuit de tot hem beschikbare mogelijkheden moet Kroes handelen door in de ogen van de buitenwacht 'twijfelachtige' spelers aan te trekken. De 'buitenwacht' in dit artikel bestaat uit Derksen en Gijp, de eerste in zijn actieve loopbaan een onbeduidend backje van laagvliegers in de ED, de tweede had een bijrol bij PSV (aldaar uitgekotst) en koketteert nu nog steeds met medespeler Gullit en verder via Xamax bij Lokeren later Sparta zijn voetballoopbaantje beëindigde, verder niks. Deze 2 gasten durven met zekerheid een TD van Ajax de maat te nemen, zonder zelfs rekening te houden met de financiële situatie waar Ajax zich in bevindt. Voor de goede orde en vooropgesteld dat ik bij beide spelers ook mijn vooringenomen twijfels heb: Rosario vond ik bij PSV de zwakste speler, Weghorst de jobhopper kan ik niet goed beoordelen, is in mijn ogen een rommelaar. Ajax heeft ervaren spelers nodig met daaromheen nieuwe aankopen of talenten uit eigen jeugd. Wel is het zo dat Rosario altijd beter dan Tahirovic, Mannsverk en Vos is, van Weghorst hoop ik dat hij voor veel druk op de verdediging van de directe concurrenten kan uitoefenen. Maar feit is dat op dit moment -niemand- zeker weet hoe het nieuwe seizoen voor Ajax gaat uitpakken en dit geldt zeker ook voor de directe concurrenten, want daar komen nieuwe gezichten bij en door verkopen gaan automatismen verdwijnen.

Jos Ligthart
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Derksen van der gijp en driessen en verwij in de vuilnisbak met hen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen