René van der Gijp adviseert Ronald Koeman om Oranje-speler naar huis te sturen

26 juni 2024, 00:20
Foto: © Vandaag Inside

René van der Gijp en Johan Derksen denken dat het Nederlands elftal dit EK niet veel meer zal hebben aan Joey Veerman. De middenvelder van PSV speelde dinsdag rampzalig tegen Oostenrijk (2-3) verlies en werd uiteindelijk nog voor rust gewisseld door bondscoach Ronald Koeman.

Derksen en Van der Gijp verwachten niet dat Veerman mentaal op tijd zal herstellen na de knauw die hij dinsdag kreeg in de wedstrijd tegen Oostenrijk. “Die jongen is mentaal helemaal de kluts kwijt”, zegt Derksen dinsdagavond in Vandaag Inside Oranje. Van der Gijp vult aan: “Ja, hij is klaar. Je kunt hem nu beter naar huis sturen.”

Artikel gaat verder onder video

Met collega-tafelgast Dick Advocaat bespreken Derksen en Van der Gijp waarom Veerman tegen Oostenrijk door de mand viel, terwijl hij bij PSV vrijwel wekelijks tot de betere spelers behoort. “Veerman excelleert als hij in Nederland tegen RKC Waalwijk speelt. Internationaal komt die veel meer onder druk te staan. Kan hij dat niet aan?”, vraagt Derksen zich af.

“Ik ben een fan van Veerman. Ik vind het een geweldige speler. Bij PSV speelt hij toch ook goed tegen topploegen?”, reageert Advocaat. Van der Gijp: “Je weet altijd, en dat heb ik zelf ook zo ervaren: bij het Nederlands elftal spelen is altijd anders. Bij je club heb je vastigheden, je hebt je eigen plekje. Het is toch anders. Je komt in een andere hiërarchie, je staat lager in de pikorde.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Van Hanegem suggereert complottheorie na Nederland - Frankrijk

Willem van Hanegem komt met een opvallende reactie na de wedstrijd tussen Nederland en Frankrijk.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

haike
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

je kan beter die depay naar huis sturen!! sorry maar als je als topspeler de bal nog niet 2 meter hoog voor kan geven!! en hij komt maar 50 cm van de grond nou dan weet ik het wel!! maar koeman ook is geen goede bondscoach die moet zijn ontslag pakken/krijgen!!

Laurens1
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Er zijn meerdere spelers die in aanmerking komen om naar huis gestuurd te worden, die paling staat buiten kijf, maar als je spelers naar huis stuurt zonder de wil om te winnen, blijft alleen de keeper over!

Bram Kot
Link gekopieerd!
    30
    + 1
avatar

Duidelijk is dat er twee partijen minimaal zijn; het team met staf en het volk. Na gisterenavond is het team met staf en het volk het over 1 ding zeer waarschijnlijk eens: we hebben maar 1 kans meer en dat moet gebeuren met spelers die vanaf het eerste woord van hun coach die hij uit over de nieuwe tegenstander tot en met de allerlaatste seconde van de wedstrijd volledig willen winnen. Winnen van deze wedstrijd kan alleen maar door het tegenovergestelde te doen als tegen Polen, Frankrijk en Oostenrijk. Toen werd er gerekend, gedacht over hoe goed we wel niet zijn en al dat soort dromen, echter heeft Oostenrijk gisterenavond de voetbalwereld duidelijk gemaakt dat je alleen maar verder komt als er geest in het team zit. De geest die Wout Weghorst ten toon spreidt, maar die mag elke keer alleen de kastanjes uit het vuur slepen die door onze haarbanddragers, aparte kapseldragers en wat al niet meer zij eerst wordt veroorzaakt en gewoon de volgende wedstrijd weer mogen starten!!!! Koeman durft niet te wijzigen, staat onder druk van zijn eigen zwakke karakter om beslissingen te nemen en ontbeert visie op spelers. Als je het hele land hoort mopperen over Depay, Wijnaldum, van Dijk, die al wedstrijden lang niet het vereiste niveau halen en niet de gretigheid tonen die nodig is....wel mijnheer Koeman, als je jezelf dan zo verantwoordelijk voelt, kies dan eens wat de gemiddelde Nederlander ziet: vechters, strijders die ook 90 minuten voor een ander zijn voeten loopt en die ook het spel voor de tegenstander moeilijk wil maken, ja kies die nu , want anders ga je de boeken in als een gefaalde coach en dat is niet nodig. Jij, Koeman en met jou je spelers zullen nu moeten opstaan en vanaf nu elke wedstrijd eerst moeten knokken voor de punten en dan pas mooi voetbal. Amen namens Nederland.

Anton van Gelder
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Mooi omschreven. Ik kan mij daarbij volledig bij aansluiten. Ga vanuit je kracht spelen. Toon lef en durf te voetballen. Alleen dan creëer je teamspirit en kan je met de inviduele kwaliteiten die aanwezig zijn overtuigend winnen.💪

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Ach, ontbijtkoekenkoning Johan Lokhorst had in 2016 al een vooruitziende (koek)blik; 'Wij moeten nu alles zetten op het feit dat we vanaf nu iedere wedstrijd moeten winnen', aldus ex-KNVB commissaris Johan Lokhorst.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen