Rand van afgrond: Vitesse lijkt ook zonder Nederlandse investeerder door te moeten

18 juni 2024, 19:31
Foto: © Imago

Het gaat helemaal de verkeerde kant op in Arnhem, nu ook de Nederlandse investeerder niet meer lijkt te willen helpen. Dat meldt Omroep Gelderland.

Door de financiële problemen moest Vitesse de laatste maanden op zoek naar geldschieters, die de gedegradeerde club uit het moeras konden trekken. Maandag moest er een sluitende begroting bij de licentiecommissie worden neergelegd, die een verdere beslissing moest gaan maken. Hoewel Vitesse positief was gestemd, werd de deadline niet gehaald. Een belangrijke Amerikaanse kandidaat-investeeerder haakte dinsdagochtend vervolgens af.

Artikel gaat verder onder video

Tot overmaat van ramp lijkt ook de Nederlandse partij 'de stekker eruit te willen trekken'. Het zou gaan om een internationaal bedrijf, opgestart in de gemeente Beuningen. Volgens goed ingelichte bronnen van Omroep Gelderland komt de Nederlandse partij er niet uit met schuldeiser Coley Parry. Ook de samenwerking met verschillende personen binnen de club verloopt allesbehalve soepel.

De Amerikaanse en Nederlandse partijen zouden samen ervoor zorgen dat Vitesse in leven zou kunnen blijven, met doordachte plannen voor de komende seizoenen. Een scenario waarin het Beuningse bedrijf dit alleen gaat doen, lijkt nu hoogst onwaarschijnlijk. Het lijkt er steeds minder op dat Vitesse zijn proflicentie zal mogen behouden.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Jack van Gelder keert Hélène Hendriks de rug toe na minutenlange monoloog

Jack van Gelder besluit Hélène Hendriks de rug toe te keren na een flauwe opmerking.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

vleermuis
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

niks kan vitesse redden van cole parry..die lening had nooit aangegaan mogen worden..eigenlijk is cole parry zn geld kwijt want ook een faiiliet vitesse gaat die schuld nooit meer afbetalen..maar door met die man in zee te gaan heb je nu een strop om je nek hangen want meneer wilt zn geld terug terijl hij eigenlijk zn geld vergokt heeft aan een club die geen top5 meer is en gewoon keihard degradeert..tis over en uit voor vitesse cole parry en voor mij ook want ik had er graag ooit willen spelen als kind zijnde

vleermuis
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

en jah als kind roep ik al dat blut gaan aan t gelredome een lachertje is..zelfs met leegstand is aan dat gebouw nog te verdienen..maarja antwoord op mn eigen vraag het wordt tijd om er flink om te lachen en ook jarenlang..want dat vitesse de licentie kwijt raakt is wel duidelijk en dan sta je daar met een megastadion waarmee je eigenlijk gewoon hoort te concureren met ajax en fyenoord..qua onderkomen..een leegstaand stadion waar wel interlands gespeelt mogen worden pffff welke zakenman rolt nu niet op de grond van t lachen..das toch onkunde ten top

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen