Ramaj spreekt zich uit: 'Hij wil veel stress in mijn hoofd opwekken’

29 juni 2024, 10:07
Foto: © Imago

Diant Ramaj raakte afgelopen seizoen geblesseerd in de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles, maar is inmiddels weer volledig hersteld. De Duitse doelman is dan ook blij om weer volle bak te kunnen gaan op de trainingen onder leiding van de nieuwe trainer Francesco Farioli.

"Het leven is goed. Ik ben gezond en blij om weer terug te zijn. Ik ben helemaal fit en kan weer honderd procent geven", aldus Ramaj, die tevreden is met de start onder Farioli. "Er zijn veel veranderingen rondom het team en ik heb er een goed gevoel over. Er hangt een goede sfeer bij de trainers en staf en iedereen geeft honderd procent om te leren van het verleden en alles te geven in de toekomst.”

Artikel gaat verder onder video

In gesprek met Ajax TV geeft de talentvolle doelman te kennen dat hij miste om te trainen en om samen met de ploeg te zijn. “We hadden het lastig, maar er waren ook goede momenten. Dat is hoe je groeit in lastige tijden. Het was goed om iedereen weer te zien en de volgende stap te zetten."

Volgens Ramaj waren de eerste trainingen onder Farioli zwaar. "Zeker voor de spelers die een hoop moesten rennen. Maar we kregen ook een hoop input van de trainers. Het is zwaar voor je brein om dat allemaal te verwerken, maar het gaat de goede kant op. We zijn bezig met een nieuwe manier van hoe het vroeger was, en we brengen het naar een hoger niveau. We hebben een plan voor elke situatie en er zijn veel situaties uit het verleden waarvan we kunnen leren."

Positieve indruk over nieuwe staf

Ramaj heeft een positieve indruk van Farioli en vindt het goed hoeveel moeite de Italiaanse oefenmeester erin steekt. “Ik vind zijn houding fijn en het gevoel dat hij geeft aan het team en aan de andere trainers en staf. Ik houd ook van zijn Italiaanse stijl en vind het erg leuk om met hem te werken. Het maakt me blij en ik heb plezier in het trainen met hem en de ploeg."

"Ik denk dat hij mij begrijpt en ik hem", vervolgt Ramaj over Farioli, die voor hij hoofdtrainer werd ook keeperstrainer was. "Dat kan heel goed zijn voor mij." Daarnaast is er in de persoon van Jelle ten Rouwelaar ook een nieuwe keeperstrainer bij de Amsterdammers. “Mijn eerste indruk is heel goed. We zitten op hetzelfde level en ik denk dat het in de toekomst nog vertrouwder gaat worden. Hij wil veel stress in mijn hoofd opwekken tijdens de trainingen en dat is een belangrijk onderdeel van de wedstrijden omdat je als keeper altijd scherp moet zijn."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Farioli scoort punten op tweede werkdag bij Ajax: ‘Laat gelijk zien hoe hij er in staat’

Terwijl het EK in volle gang is, bereidt Ajax zich al voor op het nieuwe seizoen.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

"Volgens Ramaj waren de eerste trainingen onder Farioli zwaar. Zeker voor de spelers die een hoop moesten rennen". Ik had en heb het idee dat dit onder de vorige coaches aan ontbrak, als je zag hoe conditioneel de spelers er slecht aan toe waren. Ik hoop dat ook de "paradepaardjes" van de selectie wat dit betreft goed onder handen worden genomen, ze worden er goed voor betaald: het veelvoudige van een doorsnee hard werkende werknemer.

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Stress gaat hij genoeg krijgen dit seizoen. Ze lopen nu al met geknepen billen.

KROTJE
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Rustig maar Kringetje Jacoba, wees zuinig met je kritieken richting Ajax, je moet nog genoeg van overhouden. Je krijgt er nog een heel lang seizoen de kans voor. Spend je tijd en energie ook aan je cluppie van R'dam-Zuid, de club die over heel Europa gaat heersen. Succes, fijn weekend.

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Ik heb je een duimpje gegeven. Jij ook een fijn weekend krutje.

KROTJE
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Dank je Kringetje, zie je ik dacht het al, zo'n kwaaie ben je niet, een beetje onzeker over je cluppie. Geeft niet hoor is menselijk, jij ook een duimpje van mij.

Dropkick
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Frank Farioli zou zomaar eens voor een frisse bries in een nieuw Ajax team kunnen zorgen en dat Ajax het volgende voetbal seizoen gaat verrassen.

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Het zou ook zomaar kunnen dat deze frisse bries fabiola met de kerst weer weg is. Ze verwachten daar namelijk nogal wat.

KROTJE
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

@Kringetje, dan komt Slot in zijn plaats, want Arne is bij Liverpool ook met de Kerst weg, want ik denk dat Arne door de spelers niet voor 100 procent geaccepteerd is en wordt. Trouwens wie wil nou niet coach van historisch de beste voetbalclub van Nederland zijn toch ?

Storm
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Liever geen Slot. Die kan werkelijk totaal niks alleen en heeft héél stevig geleund op de kwaiteiten van Pusic. Hij schijnt bij Liverpool ook al hulp te krijgen van Klopp. En dan zijn reputatie als zeurpiet op de scheidsrechters...nee, dan nog liever Pascal Jansen of weet ik veel wie.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen