Van der Vaart vernietigend over international: ‘Een schande, Oranje speelde zoals hij praat’

25 juni 2024, 20:17
Foto: © NOS

Rafael van der Vaart is niet onder de indruk van het interview dat Virgil van Dijk dinsdagavond gaf na het verlies van het Nederlands elftal tegen Oostenrijk (2-3). De aanvoerder van Oranje zei geen verklaring te hebben voor het zwakke optreden van Oranje in Berlijn, hetgeen er bij Van der Vaart niet ingaat.

Het lukte Van Dijk na afloop voor de camera van de NOS niet om de vinger op de zere plek te leggen “Het was een hele slechte wedstrijd, in alle opzichten. We begonnen slap: met de bal, maar ook in de duels. Dan loop je achter de feiten aan. Het was gewoon een slechte avond”, zei de aanvoerder van centrumverdediger van Oranje na het derde en laatste groepsduel op het EK.

Artikel gaat verder onder video

Verslaggever Jeroen Stekelenburg vroeg Van Dijk om een verklaring voor het onthutsend zwakke optreden van Oranje: “Je zegt dat jullie slap waren in de duels. Dat vind ik eigenlijk onbegrijpelijk op een eindtoernooi”, stelde Stekelenburg. “Zeker”, repliceerde Van Dijk kort, waarna Stekelenburg vroeg om een verklaring. Van Dijk: “Ik heb daar op dit moment geen verklaring voor. Er is over gesproken in de rust. Dit kan gewoon niet. Ja, ik heb geen verklaring op dit moment. We moeten het veel beter doen, dat is duidelijk.”

“Oranje heeft gespeeld zoals hij praat”, reageerde Van der Vaart, analist bij de NOS, meteen op het interview van Van Dijk. “Er moet wat gif in komen, want het was een schande vandaag. Dat wil ik wel van een aanvoerder terugzien in zijn interviews. Ik wil een beetje passie zien! Zoals ik nu praat.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Van Hanegem suggereert complottheorie na Nederland - Frankrijk

Willem van Hanegem komt met een opvallende reactie na de wedstrijd tussen Nederland en Frankrijk.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Edwin28
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Misschien moet Virgil eens wat beelden van Jaap Stam bekijken die had dit nooit gepikt van zijn medespelers en ook tegen Depay zeggen dat ie eigenlijk in de spits staat want dat weet ie waarschijnlijk niet.

Storm
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Het optreden van Virgil van Dijk op dit EK is echt onbegrijpelijk. Hij loopt maar wat te wijzen en te roepen, terwijl hij zelf te weinig initiatief toont en opzichtig faalt. En dan voor de camera geen enkele zelfreflectie tonen. Maar goed, je kunt het niet allemaal bij 1 speler neerleggen. Veerman was ook weer slecht en voor de rest veel te weinig agressie en pit. Depay nu wel redelijk goed maar het is gewoon slap ongeïnspireerd voetbal wat je ziet. Geen winnaarsmentaliteit. Niet alles ervoor over hebben.

Waarom19
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

@Storm, helemaal mee eens. Van Dijk verbloemt zijn onkunde met wijzen roepen. Ook bij Liverpool is hij erg zwak in verdedigen .

Laurens1
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

We praten over van Dijk, aardige verdediger geweest, nooit een persoonlijkheid. Jongen heeft schaapjes al lang op het droge, hier schuilt de crux, dan hoeft het niet zo nodig meer! Uitstraling van ja ik doe mee, verwacht niet dat ik een stap meer zet. De keuze voor deze boy is ook een fout van Koeman, slechte mensenkennis. Zelfde geldt voor Wijnaldum ook gepasseerd station!

Waarom19
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Tegendoelpunten komen Bij Liverpool ook vaak door slecht verdedigen door van Dijk,. Maar dat wilt men niet zoen in Nederland. Hij is een zwaar overgewaardeerde speler met zijn continue irritante aanwijzingen met zijn armen.

FriesR
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Hij was ooit een goede verdediger maar laatste paar seizoenen is het gewoon een middelmatige verdediger. Zoals v d vaart zegt we hebben paar pitbulls nodig in team Zoals Jaap Stam in verdediging of een Davids op middenveld die voor oorlog zorgen en niet van die lamme schapen die er nu lopen. Spelen zoals gister Georgië gister deed alles geven tot je op je knieën van veld moet zo leeg geknokt. En niet alleen denken aan je portemonnee.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen