PSV gaat Ajax extreem gevoelige tik uitdelen met aanstaande transfer

2 juni 2024, 16:31   Bijgewerkt: 2 juni 2024, 19:12
Foto: © Imago

PSV is dicht bij het aantrekken van Sean Steur, zo weet Ajax Showtime. De zestienjarige middenvelder, die wordt gezien als toptalent op De Toekomst, lijkt de overstap te gaan maken van Ajax naar PSV.

Eerder deze week werd al duidelijk dat PSV hengelt naar de komst van Steur. De overstap lijkt zich in een stroomversnelling te bevinden. De pogingen van Ajax om Steur te behouden zijn onsuccesvol gebleken en het lijkt erop dat het gat tussen de beide partijen te groot is om te overbruggen.

Artikel gaat verder onder video

De talentvolle middenvelder speelde afgelopen seizoen voornamelijk voor het Onder 17-elftal van Ajax, waar hij nette cijfers kon overleggen. In 26 wedstrijden kwam het tweebenige talent tot zeven treffers en leverde hij ook zeven keer een assist af. Ook speelde hij vier duels in Onder 18, maar daarin was hij niet bij doelpunten betrokken.

Steur hoort gezien zijn leeftijd eigenlijk nog in de Onder 16 te spelen, maar heeft dus ervaring in hogere jeugdelftallen en werd aan het eind van vorig seizoen zelfs beloond met zijn debuut in de Keuken Kampioen Divisie voor Jong Ajax in de wedstrijd tegen Jong AZ.

Toch is de zevenvoudig international van Oranje Onder 16 niet overtuigd geraakt van een langer verblijf bij Ajax. Hij is op weg naar Eindhoven, waar hij zijn broer Roy kan vergezellen in de jeugdopleiding van PSV. Roy Steur stapte in 2023 over van Bayer Leverkusen naar PSV, maar heeft ook een verleden bij Ajax: tussen 2015 en 2021 speelde hij voor de Amsterdammers.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Aanbieding van PSV blijkt niet goed genoeg: vertrek uit Eindhoven is een feit

PSV ziet ook een jonge speler vertrekken: 'Hij past met zijn karakter en speelstijl binnen het door ons geschetste profiel.'

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

De jeugd spelers van ajax nemen massale de benen

Molenwheer FC
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Nounou 2 hele spelers tot nu toe...Beetje rare definitie van massaal. Jong schijn 500k per jaar te willen, hij is pas 16!

Bean
Link gekopieerd!
    31
    + 1
avatar

goed dat psv meer gaat investeren om eigen jeugdspelers op te leiden.

Kramer
Link gekopieerd!
    26
    + 1
avatar

De vader van deze jongen eiste 500.000 euro aan salaris. Blijkbaar heeft PSV dit wel over voor een jeugdspeler.. wens hem het beste toe. Maar vaak als spelertjes voor het geld weg gaan dan wordt het uiteindelijk niets.

dilima1966
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Er zijn wel meer jeugd spelers dan die twee hoor

CG
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Ajax moet nu géén spelers onder de 20 jaar bij de eerste elftal nemen. Vooral en alleen dat Ajax eerst vier heel goede spelers vanaf 26 jaar moet halen. Anders haalt Ajax nooit de half finale van de Champions League !!!

boyke
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Koopclub PSV is goed bezig ondanks de schulden die ze nog hebben bij verschillende instanties. Zelf jeugd opleiden kunnen ze niet eens meer. Hele bussen komen van her en der om te kijken of ze voldoen. Zelf bij vele amateurclubs hebben ze een afdeling PSV zitten en dan maar zeggen wat hebben wij een goede jeugd. Van Nistelrooy de trainer die de basis heeft gelegd voor het kampioenschap moest de 2 beste spelers verkopen van de directie anders schreven ze diep rode cijfers. En maar kopen en kopen en zeggen kijk ons eens jeugd opleiden. Kan me de tijd nog heugen dat er beloofd werd aan jeugdspelers vanaf 12 jaar die de overstap maakte van elke week wordt je met busjes opgehaald en na 3 weken werd er gezegd je moet voortaan met de trein komen. Zo werd de jeugd behandeld en als een speler niet doorbrak was hij totaal kapot gemaakt en moest terug naar zijn amateurclubje waar hij niets meer was ten opzichte van voor zijn vertrek. Ze moeten spelers van AJAX en Feyenoord halen omdat die een goede jeugdopleieding hebben aangezien ze zelf niets kunnen. Alle clubs werken zo wel maar PSV steekt er ver bovenuit met kopen. Neem Bean ook niets kwalijk die heeft geen verstand en schrijft hier alleen om op te vallen en om het uur in te loggen om een duimpje te geven aan zijn eigen. Zielige Bean.

BENNINK24
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Ga maar lekker allemaal voor het geld, want daar draait het toch allemaal !!! Ik kijk veel voetbal maar het zijn allemaal verwende jochies, !!! en goed voetballen ? nou dat valt behoorlijk tegen !!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen