PSV neemt afscheid van jeugdinternational die terugkeert op het oude nest

5 juni 2024, 17:23
Foto: © Imago

Onesime Zimuangana maakt komende zomer de overstap van PSV naar Helmond Sport. De talentvolle jeugdinternational keert daarmee na vijf jaar terug op het oude nest. De 18-jarige Zimuangana werd in 2019 door PSV opgepikt bij de Kattenmeppers, groeide daar uit tot jeugdinternational en keert nu terug op De Braak.

De jongeling maakte op 17-jarige leeftijd zijn debuut in het profvoetbal in de Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd tussen FC Groningen en Jong PSV. Bij de Eindhovenaren wist hij zich bovendien te ontwikkelen tot jeugdinternational van Oranje. Zo speelde Zimuangana twee duels voor Oranje onder 18 en één wedstrijd voor Oranje Onder 17. De buitenspeler tekende op vijftienjarige leeftijd een driejarig contract bij PSV, een verbintenis die deze zomer afloopt.

Artikel gaat verder onder video

Jurgen Streppel, tegenwoordig technisch manager van Helmond Sport, is enthousiast over de terugkeer van Zimuangana. “We zijn ontzettend blij dat Onesime ervoor heeft gekozen om terug te keren naar Helmond Sport. Hij is een talentvolle voetballer met Helmondse roots, en zijn ontwikkeling bij PSV heeft hem klaargestoomd voor deze stap, we kijken uit naar zijn groei en prestaties bij Helmond Sport”, laat hij weten op de website van Helmond Sport.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 ‘Bedrijvig PSV onderhandelt met begeerde centrale verdediger’

Directeur voetbalzaken Earnest Stewart van PSV zit niet stil dezer dagen.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen