'Proflicentie Vitesse wordt maandag ingetrokken, Arnhemmers hebben nog één laatste redmiddel'

20 juni 2024, 18:17
Foto: © Imago

De onafhankelijke licentiecommissie van de KNVB komt maandag bijeen en zal dan besluiten de proflicentie van Vitesse in te trekken, zo meldt Voetbal International op basis van bronnen rond de club. De Arnhemmers krijgen echter nog één mogelijkheid om het voortbestaan tóch nog veilig te stellen.

Afgelopen maandag, 17 juni, verliep de deadline waarop Vitesse een sluitende begroting voor volgend seizoen had moeten aanleveren. Omdat er geen overeenstemming kwam met een nieuwe eigenaar óf een partij die garant wilde staan voor de tekorten, leverde algemeen directeur ad interim Edwin Reijntjes een versie in waarin de club miljoenen aan inkomsten tekortkomt. Bovendien is het een harde eis van de licentiecommissie dat de club weer de beschikking krijgt over een eigen bankrekening én een accountant, iets wat tot op heden niet is gelukt.

Artikel gaat verder onder video

Onderhandelingen met de mogelijke nieuwe investeerders liepen stuk op een weigering van de Amerikaan Coley Parry om 'water bij de wijn te doen', schrijft VI, wat bij Vitesse voor verbazing zorgde "omdat werd verondersteld dat Parry akkoord zou gaan." De investeerder deed lange tijd pogingen de club over te nemen met zijn Common Group, maar kreeg uiteindelijk een 'nee' te horen van diezelfde licentiecommissie. Het bedrag dat hij tot dan toe in de club had gestoken, ruim 14 miljoen euro, werd daardoor omgezet in een lening waarover Vitesse hem een forse rente verschuldigd is.

Zodra de licentiecommissie inderdaad heeft uitgesproken dat de proflicentie wordt ingetrokken, krijgt Vitesse de mogelijkheid om daartegen in beroep te gaan. "Voorwaarde is dan uiteraard wel dat er een gedekt reddingsplan komt en dat Vitesse kan garanderen volgend seizoen over een bankrekening en accountant te beschikken."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Van Gelder voorziet problemen bij Feyenoord: ‘Ik ben ervan overtuigd dat het niet lang goed gaat’

Jack van Gelder en Rutger Castricum verwachten dat het snel weer fout zal gaan bij Feyenoord.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

boyke
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Ondanks het totaal verkeerde beleid van Vitesse al jaren zat dit er aan te komen. Vele jaren is deze mooie club bestuurd door zeer slechte bestuurders zonder namen te noemen en vind dat deze eigenlijk ook aansprakelijk gesteld moeten worden. Ze hebben boven hun machten gespeeld met andermans geld en zijn risico’s aangegaan die niet realistisch waren. Met een investeerder in zee gaan is niet nieuws in deze tijd zie Engeland daar zijn bijna geen clubs meer die zijn overgenomen zoals ook in andere landen. Denk dat Nederland een grote uitzondering daarin is. Ook zijn wij een land waar er de minste schulden mogen bestaan op de wereld anders wordt je meteen afgerekend erop bij een paar miljoen verlies. Dit is wel de KNVB aan te rekenen die wel meer grote fouten maken op beleidsgebied. Ook moet de KNVB verweten worden van enorme laksheid door er een jaar over te moeten doen om Parry m.n. de Common Group als investeerder te beoordelen. Zitten die heren daar nu uit hun neus te peuteren en komen ze op het eind van de dateline pas aan. Dit is niet de eerste keer, bij FC Den Bosch hebben ze ook een jaar alles moeten inzien voor er een negatief besluit viel. Hier blijkt weer uit dat de KNVB geleid wordt door totaal verkeerde mensen zonder enig verstand van voetballen ondanks ik hierbij Vitesse niet wil vrij pleiten. Dat een stadioneigenaar zijn centjes wil zien is begrijpelijk maar die speelt ook een spelletje. Die denkt ik kan ze dadelijk voor een appel en ei overnemen of ik kan wel alternatieven vinden in de vorm van evenementen. Voor die eigenaar te hopen maar de omgeving en de gemeente zal daar niet snel intrappen. Geen investeerders kunnen vinden is zeker jammerlijk voor een club als Vitesse die toch een goede naam heeft al jaren en jaren en er zal niets anders opzitten dan uithuilen en opnieuw beginnen als amateurclubjes wat RBC ook heeft gedaan. Een ander stadion zoeken en je hebt de eigenaar ermee maar ook Parry die bij een faillissement naar zijn centjes kan fluiten. Wat is nu het beste om water bij de wijn te doen of om je stoer te blijven gedragen. Een stadion wat straks leeg komt te staan kost ook meer en brengt geen inkomsten met zich mee.
Door die twee die zich hardnekkig opstellen waar ze ergens natuurlijk wel gelijk in hebben komen er ook geen investeerders meer en hebben ze zich zelf er ook mee. Jammer voor Arnhem en alle supporters en wens ze veel sterkte en wie weet volgt er alsnog een wonder.

vleermuis
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

goeie diagnoze..tis me een raadsel waarom die investereing in een lening is omgezet?? heeft parry niet gewoon geld uit zitten geven voordat hij werkelijk eigenaar is? er is ergens gezegt door de commisie nee parry je mag geen zaken doen met vitesse meer want je geld is niet koosjer..ergens heeft hij gewoon aanbetaald om een bieding te mogen doen en die is afgewezen..weg geld..hoezo een lening op grond waarvan kan zich beroepen dat hij dat geld terug moet krijgen..en bij failisement raakt toch iedereen zn centjes kwijt..??..ergens is t zo vals dat dat stadion straks een jaar lang voor evenmeneten gebruikt gaat worden..ik weet niet beter dat er in t gelredome interlands gespeelt mogen worden..en dat een stadion daar een licentie voor moet hebben..top oss en graafschap mogen geen interland organiseren omdat hun stadion niet voldoet..als je geen schulden of verliezen mag noteren als profclub..dan zou degradatie van psv fynoord en psv toch ook altijd t stadion gaan kosten omdat t te groot is voor keukendivisie..elk seizoen onegacht de titel of niet in de keukedivisie zou alsnog verliezen opleveren..de 5 interland stadions zijn te duur sowwieso..(eindhoven enschede arnhem amsterdam en rotterdam) zouden gegarandeert failliet gaan bij degradatie volgens de huidige knvb regels...en sjah ajax als had zogenaamd kunnen degraderen dit seizoen he..sort of..its a game en er gaan er 2 uit ..dat kan theretisch gezien ook een grote club zijn..de bal is roond...mjah t rechterrijtje is theoretisch te''kopen'' of om te ''kopen''

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen