Brian Priske geeft eerste interview als trainer van Feyenoord: 'Wil de beste supporters van Nederland geven wat ze verwachten'

28 juni 2024, 17:29
Foto: © Feyenoord ONE

Brian Priske heeft zijn eerste interview als hoofdtrainer van Feyenoord gegeven. De Deen, die overkomt van de Tsjechische kampioen Sparta Praag en in De Kuip als opvolger van de naar Liverpool vertrokken Arne Slot aan de slag gaat, toont zich onder de indruk van zijn nieuwe werkgever en belooft de 'beste supporters van Nederland' te zullen geven wat zij van hem verwachten.

"Ik ben blij om hier te zijn, het was een lang proces", zegt Priske tegenover Feyenoord ONE over de onderhandelingen tussen de Rotterdammers en zijn vorige werkgever, die uiteindelijk zo'n anderhalf miljoen euro als compensatie ontvangt. "Ik heb veel goede gesprekken met Dennis (te Kloese, red.) en anderen binnen de club gevoerd. Die verliepen zeer professioneel, het lijdt geen twijfel dat Feyenoord haar huiswerk had gedaan. Ze hebben echt heel veel onderzoek gedaan naar mijn achtergrond en mijn wedstrijden bij eerdere clubs. Dat gaf mij de indruk van een club die precies weet wat het zoekt."

Artikel gaat verder onder video

Feyenoord past op meerdere manieren bij Priske, zo stelt de 47-jarige oefenmeester. "Als mens deel ik dezelfde waarden als deze club", klinkt het in uitstekend Engels. "Hard werken is belangrijk. In het voetbal krijg je niets cadeau, dus je moet hard werken. Daar sta ik absoluut voor." Bovendien denkt Priske dat zijn buitenlandse ervaring - voordat hij bij Sparta Praag aan de slag ging werkte hij een seizoen bij Royal Antwerp FC in België - hem zal helpen in Rotterdam-Zuid. "Ik heb de afgelopen jaren veel ervaringen opgedaan, ben ook al een tijd weg uit Denemarken en heb in verschillende omgevingen en culturen gewerkt. Dit is ook een multiculturele club, een afspiegeling van de stad Rotterdam"

Bovendien past de voetbalfilosofie van Feyenoord óók bij die van Priske, zo zegt de trainer. "Ik wil snel, krachtig voetbal spelen. Met veel energie en passie." Vervolgens steekt hij alvast de loftrompet voor Het Legioen: "We hebben hier de beste supporters van Nederland. Ik weet wat ze verwachten en dat zullen we ze ook laten zien. Dat we passie en energie erin willen leggen. Voetbal is een spel van kleine marges, soms heb je pech en verlies je. Maar dan hebben ze gezien dat we in ieder geval hard gewerkt hebben en alles hebben gegeven op het veld."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Van Gelder voorziet problemen bij Feyenoord: ‘Ik ben ervan overtuigd dat het niet lang goed gaat’

Jack van Gelder en Rutger Castricum verwachten dat het snel weer fout zal gaan bij Feyenoord.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Dropkick
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Als hij bij Ajax was terecht gekomen , dan had de Ajax supporters de beste gevonden, beetje zeggen wat ze willen horen, ,maar dat mag.

Goku
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Klopt Dropkick, dat zei ik ook over de nieuwe trainer van Ajax en dat doet hij ook zeggen wat de meeste supporters willen horen

Wout
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Klopt, maar dan had hij moeten liegen ;)

KROTJE
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Geef de man het voordeel van de twijfel net als aan Farioli en wij zien het in de winterstop wel, wie waar staat. In den beginne zullen tactiek, opstellingen, resultaten voor de supporters even wennen zijn, vanwege andere coaches, staf en andere aanpak. " 'Wil de beste supporters van Nederland geven wat ze verwachten'" Oef, dit is op dit moment wel een gewaagde uitspraak van Priske, maar wie weet we zullen het wel zien en meemaken.

Goku
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Hij heeft wel gelijk wat betreft de beste supporters 😉😉

KROTJE
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Ha ha ha Goku, kan wel maar helaas niet volgens het Guinessbook.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen