Premier League strijdt voor behoud VAR met verbeterplan: '100 minder fouten per seizoen'

6 juni 2024, 11:16   Bijgewerkt: 6 juni 2024, 11:24
Foto: © Imago

Donderdag komen afgevaardigden van de Premier League-clubs bij elkaar om samen te bepalen of er volgend seizoen nog gebruik zal worden gemaakt van de VAR. De bond van de Engelse competitie kwam zelf met een verbeterplan om clubs ervan te overtuigen dat de VAR behouden moet worden, maar wel op een andere manier.

Volgens verschillende Engelse media, waaronder de BBC, werd er een briefingdocument naar alle Premier League-clubs gestuurd voorafgaand aan de vergadering van donderdag. Daarin claimde de competitiebond onder meer dat er 100 meer foutieve arbitrale beslissingen worden gemaakt zonder VAR dan met VAR.

Artikel gaat verder onder video

Op woensdag werd dan naast het briefingdocument ook een 'VAR Improvement Plan' meegestuurd. De Premier League geeft aan dat wedstrijden zonder het corrigerende systeem minder vaak stil zullen liggen, maar er enorm veel meer fouten gemaakt zullen worden, waaronder in belangrijke wedstrijden. Volgens de competitie werden er afgelopen seizoen vijf fouten door de VAR gemaakt tegenover 105 juiste beslissingen. Ook wordt aangegeven dat afschaffing voor imagoschade kan zorgen.

Wolverhampton Wanderers stuurde in mei een voorstel naar de bond op, waardoor een stemming over het behoud van de VAR moest worden georganiseerd. Om volgend seizoen een VAR-loze Premier League te zien, moeten 14 van de 20 clubs een stem tegen het systeem uitbrengen. De BBC verwacht echter niet dat dit gebeurt, ook omdat grote clubs de VAR lijken te willen behouden, maar het medium neemt wel aan dat er veranderingen zullen plaatsvinden om de clubs toe te komen. Zo zouden scheidsrechters zelf tijdens de wedstrijd aan het publiek mededelen wat het VAR-besluit is geworden.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Frans Timmermans wordt uitgescholden op pijnlijk spandoek van voetbalsupporters

Supporters van MVV Maastricht hebben twee spandoeken opgehangen bij het Parkstad Limburg Stadion van aartsrivaal Roda JC.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen