Opvallend: Pierre van Hooijdonk komt met ontzettend negatief geluid over Oranje

21 juni 2024, 23:17
Foto: © NOS

Het Nederlands elftal zette vrijdagavond een prima resultaat neer in de EK-wedstrijd tegen het Frankrijk: 0-0. Toch liet Pierre van Hooijdonk na afloop bij de NOS een opvallend negatief geluid horen over Oranje.

“Ja, ik vond het… Weetje, ik begrijp heel erg goed dat een punt belangrijk is. Maar ik heb eigenlijk aanvallend gezien helemaal niets van het Nederlands elftal gezien”, is de eerste reactie van de oud-voetballer en analist. “Veel te weinig dingen waar je echt op kunt voortborduren. Ik vond het echt een teleurstellende wedstrijd.”

Artikel gaat verder onder video

“Je kunt zeggen dat we het verdedigend goed hebben gedaan, met Verbruggen, maar oké… Je verwacht ook wel iets aanvallend”, vervolgt Van Hooijdonk zichtbaar sip. “We hebben gewoon helemaal niks gedaan. In de tweede helft hebben we denk ik 86 keer de bal naar elkaar gespeeld in de laatste lijn, zonder enige poging om iets naar voren te komen.”

Nederland licht dankzij de remise evenwel op koers om zich te plaatsten voor de achtste finales van het EK. Oranje staat met vier punten na twee duels uitstekend voor en besluit de groepsfase aanstaande dinsdag tegen Oostenrijk, dat tot dusver drie punten verzamelde.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Ideale Oranje zonder één speler met Ajax-dna: ‘Toen is het begonnen’

Nooit in de moderne geschiedenis van Oranje was Ajax zo extreem ondervertegenwoordigd als nu in Duitsland.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Roel Reijgers
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Van Hooijdonk uit goedkope 'waarde-loze' kritiek maar biedt geen alternatief of geeft geen oplossingen ! Bijvoorbeeld : dat je op de "Fast Break" met 2 of 3 aanvallers wel degelijk goed kunt trainen Gaat altijd om snelheid, balvastheid, goed blijven kijken en synchroon compact blijven rennen en geconcentreerd de juiste lijnen en vrij blijven lopen ! Veel trainingsarbeid maar alleszins de moeite waard !! Kortom : 'n ingestudeerd ingesleten 'fast break' patroon moet zelfs 'n automatisme kunnen worden ! Tot slot : moeilijkste is altijd om exact 't moment te bepalen dat je of alsnog zelf op doel schiet of afspeelt op de vrije man ! Succes Oranje !

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen