Van Hooijdonk haalt hard uit naar Van Basten: ‘Hij richt zijn pijlen al vijf jaar op dezelfde speler…’

26 juni 2024, 20:51
Foto: © NOS

Pierre van Hooijdonk kan zich allesbehalve vinden in de kritiek van collega Marco van Basten op Virgil van Dijk. Van Basten sprak zich na de nederlaag van het Nederlands elftal uit over Van Dijk en kwam met het verwijt dat de verdediger geen goede leider is van Oranje.

“Van Dijk is de aanvoerder. Die moet de leiding geven en is uiteindelijk degene die we erop aanspreken. Hij moet in dit soort dingen de boel veel beter organiseren. Hij is aanvoerder, de verantwoordelijke man en ook de grote leider van het team, dan weet je ook dat je dit soort dingen beter moet organiseren”, sprak Van Basten dinsdagavond bij Studio Fußball.

Artikel gaat verder onder video

Van Hooijdonk, een dag later aanwezig bij het programma van de NOS, kan zich niet vinden in de kritiek van zijn collega. “Ik vind dit veel te makkelijk. Marco’s pijlen zijn al vijf jaar gericht op Virgil… Het is jammer dat hij hier niet bijzit, want dan is het wat makkelijker discussiëren”, zegt Pi Air.

“Dit elftal heeft geen echte leider, net zoals het elftal van Oranje in 1988. Als je een band om iemands arm doet, betekent dat niet dat je een leider bent net als Ronald Koeman en Ruud Gullit in ’88. Ik vind dat te makkelijk…”, hekelt de analist.  

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Van Hanegem suggereert complottheorie na Nederland - Frankrijk

Willem van Hanegem komt met een opvallende reactie na de wedstrijd tussen Nederland en Frankrijk.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Storm
Link gekopieerd!
    31
    + 1
avatar

Geen fan van van Basten en ook niet van van Hooijdonk maar ik vind dat van Basten gelijk heeft. Met het dragen van de aanvoerdersband draag je ook verantwoordelijkheid en dat betekent leiderschap tonen en je inzet moet wellicht nog hoger zijn dan die van je medespelers. Van Dijk laat het toch echt te weinig zien in het veld. Maakt veel fouten en wat ik nog irritanter vind is dat hij na een wedstrijd voor de camera dan een verhaaltje afsteekt alsof het allemaal wel goed ging of dat het wel meeviel qua goed voetbal. Juist dán moet je ook die verantwoordelijkheid nemen.

boyke
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Wat klets je nou van Hooijdonk zoals we gewend zijn van je. Jou verstand van voetballen zit overdreven heel diep in een put. Van Dijk is de grote schuldige die moet het team bij de hand nemen als aanvoerder en als een van de oud gediende maar meneer van Dijk heeft een groot mondje maar speelt zelf niets klaar sterker nog hij is de schuldige van 2 doelpunten tegen. En maar naar de middenvelders kijken de schuld geven meer kan die van Dijk niet. Hij kan zijn verdediging niet eens wijzen op hun puntjes en hoe ze moeten staan meneer de bangerik die zodra hij een bal heeft die heel snel kwijt wil. Van Basten ziet het al 5 jaar goed dan en jij niet van Hooidonk zoals je het nooit goed ziet van geen een commentraar behalve als het over je eigen clubje NAC gaat.

Waarom19
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Van Basten heeft 5 jaar gelijk over die in Nederland overgewaardeerde speler. Van Dijk lan niet verdedigen en alleen maar wijzen met zijn armen. Interessant gedoe.

gtsb
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

V basten had gisteren alleen maar zinnige teksten

Dropkick
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Oortje in Oortje uit

Flufje
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Van Dijk zakte door het ijs en bracht volstrekt te weinig voor een topverdediger..

Flufje
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

En waarom neemt VHooij. zo opzichtig zijn mattie in bescherming eigenlijk?

PetterRichelieu29
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Pierre heeft gelijk met van Basten.

Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Denk toch wel dat van Basten weet wat er op hoog voetbal niveau nodig is, daarbij het lijkt me opbouwende kritiek en niet neersabelen van de persoon van Dijk. Maar zoals met ieder advies kan je het oppakken of naast je neerleggen

Lorenzo Chiquita
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Van Basten was ooit een hele goede spits, maar zowel als trainer en als voetbalcommentator

willemnagtegaal16
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Ik ben altijd blij als van Basten er zit Hij is de enige met echt voetbal verstand. En zegt de waarheid. Verademing op tv. De rest hebben allemaal vriendjes Of kleur. Het is ronduit slecht

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

De aanvoerder van een team is het verlengstuk in het veld van de trainer/coach. Als Virgil zo goed weet wat er gedaan moet worden om het optimale uit een ploeg te halen moet hij zijn leiderschap ten volle benutten en ook gebruiken in goede en slechte tijden. Het mooiweer wuiven met de handjes naar teamgenoten is voor de buhne misschien interessant maar een Joey Veerman (bijv.) gaat er niet beter door spelen. Dus vanaf nu Virgil; "trek open die waffel, vooral als er fouten gemaakt worden ! ".

BENNINK24
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Maar daar heeft van Nasten toch ook gelijk in!!! totaal geen leiders schap heeft die gast , buiten dat ie simpel voetbal speelt, is ie ook simpel in zijn lijders schap , maar verder prima jongen . Ach van Hooidonk tja tis dan weer een donkere speler ???

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen