'Overstap naar Ajax voor Turks toptalent zeer onwaarschijnlijk, concurrentie is moordend'

6 juni 2024, 12:22
Foto: © Imago

Het lijkt erop dat Semih Kılıçsoy niet de overstap zal gaan maken naar Ajax. De 18-jarige speler van Besiktas, waar Giovanni van Bronckhorst de nieuwe trainer is, staat volgens Fanatik in de belangstelling van de Amsterdammers, maar die zouden veel concurrentie hebben van andere grote clubs in Europa.

Volgens Fanatik werd vorige maand gesteld dat Kılıçsoy een prioriteit zou zijn voor de nieuwe trainer Francesco Farioli, die de spits kent uit zijn tijd in Turkije. Met zijn club Besiktas beleefde Kılıçsoy een mager seizoen, maar op persoonlijk vlak kan de jonge aanvaller tevreden zijn. Besiktas eindigde als zesde in de Turkse Süper Lig, met maar liefst 46 (!) punten achterstand op kampioen Galatasaray. Kılıçsoy zelf scoorde elf keer en gaf vier assists in 23 competitiewedstrijden.

Artikel gaat verder onder video

Kılıçsoy heeft nog tot 2028 een contract bij Besiktas en vertegenwoordigt volgens FootballTransfers een waarde van 4,1 miljoen euro. De Turkse krant Fanatik wist in mei te melden dat Ajax een bod aan het voorbereiden zou zijn om de onderhandelingen te beginnen. Dat zou ook snel moeten gebeuren, aangezien er veel clubs achter het grote talent aanzitten.

Op de radio, in gesprek met Radyospor, bevestigde zaakwaarnemer Murat Teber de grote belangstelling voor de jongeling. "Ik weet dat hij wordt gevolgd door clubs als Arsenal, Manchester City, Bayern München, Bayer Leverkusen, VfB Stuttgart, Paris Saint-Germain en AS Monaco. We weten hiervan, maar er zijn nog geen aanbiedingen binnengekomen. In ieder geval bij ons niet." De naam van de Amsterdamse club werd ook niet in het rijtje geïnteresseerde clubs genoemd.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Transfer naar Ajax plots zéér reëel na komst Farioli: ‘Hij houdt van spelers zoals hij’

Jeremain Lens en Derrick Luckassen denken dat de overgang van Francesco Farioli naar Ajax een gewenst effect gaat opleveren.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    25
    + 1
avatar

Misschien jammer, blijft een gok, maar nu doorschakelen Ajax. Off the record: Persoonlijk maar dan ook persoonlijk moet Ajax aandacht voor Boussaid hebben, dat kleine mannetje heeft een drive en een actieradius van jewelste, plus is hij dribbelsterk en hij kan doelpunten maken.

CG
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Maar dat wisten we al. Ajax heeft niet de capaciteit om écht toe te slaan waardoor ze altijd achter de FEITEN blijven lopen !!!

dilima1966
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Daar heeft ajax ook de middelen niet voor financiële te duur voor ajax

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen