Oranje-spits ergert zich kapot tijdens EK: ‘Alles dat afwijkt, is zogenaamd niet goed’

26 juni 2024, 22:05
Foto: © Imago

Vivianne Miedema heeft het te doen met Memphis Depay, die de afgelopen weken gigantisch veel kritiek over zich heen heeft gekregen. De spits van de Oranje Leeuwinnen ziet dat de verwachtingen torenhoog zijn voor Depay en geeft in haar column voor het Algemeen Dagblad aan dat ze hier zelf ook moeite mee heeft gehad in het verleden.

Miedema ziet dat Depay ‘de speler is die het meest onder een vergrootglas ligt’, en kan zich verplaatsen in hem. “Ik moest terugdenken aan ons EK in 2017 in eigen land met de Leeuwinnen. Ik scoorde in de poulefase niet één keer en ook toen kwamen de vragen. Moet Miedema nog wel in de spits staan?”, schrijft de all-time topscorer van het Nederlandse vrouwenelftal.

Artikel gaat verder onder video

“Ik zeg eerlijk dat ik dat echt moeilijk vond. Ik was toen twintig jaar en veel ogen waren op mij gericht. Ook omdat het toernooi in eigen land was en er in Nederland ineens massaal naar vrouwenvoetbal werd gekeken. Ik voelde een last op mijn schouders”, gaat ze verder. Miedema was in datzelfde toernooi uiteindelijk goed voor vier doelpunten.

Miedema ziet dat alle aandacht momenteel uitgaat naar Depay. “Dan wordt ook zijn leven naast het voetbal erbij gehaald. Dat hij rapnummers maakt en in excentrieke kleding loopt. En nu ook weer die discussie over die haarband”, schrijft ze. “Daar moeilijk over doen past binnen onze ouderwetse voetbalcultuur. Alles dat afwijkt, is zogenaamd niet goed. Depay moet vooral zichzelf blijven en zorgen dat hij ook afleiding heeft naast het voetbal. Wij profvoetballers zijn ook gewoon mensen die in hun vrije tijd dingen doen die we leuk vinden. Ik hoop dat we dat nu eens zo snel mogelijk gaan begrijpen”, sluit ze af.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Van Hanegem suggereert complottheorie na Nederland - Frankrijk

Willem van Hanegem komt met een opvallende reactie na de wedstrijd tussen Nederland en Frankrijk.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Flufje
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Zwak teutverhaal van mevrouw. Depay moet leveren. En dat doet hij dus NIET.

Zadkine
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Denk je dat mannetjes zoals jij je diarree niet laat ruiken als Depay of Simons er 2 in hebben liggen? Want mevrouw, heeft natuurlijk gewoon gelijk. Teveel jankerts!

Allback
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Is natuurlijk onzin wat ze schrijft. Als je de mening van het volk niet over je heen wilt krijgen moet je geen profvoetballer worden en helemaal niet in het Nederlands elftal spelen. Je weet dat je dan een beoordeling krijgt als profvoetballer. Als je het goed doet krijg je velen veren in je kont van het publiek, doe je het minder of gewoon ronduit slecht dan krijg je kritiek over je heen en dat is ook gewoon terecht. Het Nederlands elftal daar mag je wat van verwachten van de spelers, we kijken niet naar de zondags amateurs. Daarnaast kijken supporters nauwelijks naar wat spelers doen buiten het voetbal, maar als je als speler alles zélf in de media gooit dan nemen mensen dat mee.. Nu is het een haarband of rapmuziek om aandacht te focussen op jezelf, toen was het een leeuwen welpje in huis. Dan weet je dat dat erbij gehaald gaat worden als je het slecht doet op het veld. Wil je de kritiek niet van 17 miljoenen mensen cq. bondscoaches (of de veren als je het wel heel goed doet) , bedank voor het Nederlands elftal en je bent er direct vanaf.

Deblauwe1
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Maar 95% van die blaters zijn personen die ook nog nooit iets gepresteerd hebben

Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Helemaal mee eens, maar zal het percentage opschroeven naar 99,9 %

FROIO
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Ik heb geen moeite met het feit dat dhr Depay rapt of zich apart kleed. Dat je dan op momenten de media over je heen krijgt is inherent. In navolging daarvan zoekt dhr Depay vervolgens de confrontatie en zet zichzelf in de slachtoffer rol, ondertussen ook nog het vuurtje aanwakkerend. Ik denk dat hij het zelf niet eens zo goed door heeft hoe dat werkt. Dat werkt dan inderdaad wel door in de reakties. Maar dan moet hij niet gaan jammeren vind ik want dat komt op mij enigszins narcistisch over. Overigens flikte hij dat soort fratsen niet bij Atletico naar mijn weten.? Want dan zou hij er acuut naast staan.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen