Wijnaldum bijt van zich af: ‘Maar wat kan of kon ik daaraan doen?’

8 juni 2024, 08:55
Foto: © Imago

Georginio Wijnaldum heeft zich een kleine drie maanden na zijn rentree bij het Nederlands elftal nogmaals uitgelaten over zijn omstreden verhuizing naar Saudi-Arabië. De middenvelder moest vorig jaar vertrekken bij Paris Saint-Germain en had naar verluidt kunnen terugkeren bij Feyenoord, maar koos voor een overstap naar Al-Ettifaq. Volgens de oud-speler van ook PSV, Newcastle United en Liverpool was een hereniging met de club uit Rotterdam-Zuid simpelweg niet mogelijk.

Wijnaldum won in 2019 als speler van Liverpool de Champions League en werd een jaar later kampioen van Engeland. Ronald Koeman had de middenvelder in de zomer van 2021 graag verwelkomd bij FC Barcelona, maar de Catalanen moesten hun meerdere erkennen in PSG. De Fransen namen Wijnaldum transfervrij over van Liverpool. Het huwelijk tussen PSG en Wijnaldum werd echter geen succes. De middenvelder zat voornamelijk op de bank. Hij speelde in het seizoen 2022/23 op huurbasis voor AS Roma, maar ook daar kon hij mede door een zware blessure niet zijn stempel drukken.

Artikel gaat verder onder video

Tijdens de voorbereiding op het afgelopen seizoen mocht het duidelijk zijn dat Wijnaldum bij PSG geen toekomst had. De middenvelder kon naar verluidt terugkeren bij Feyenoord, maar dat was financieel niet mogelijk, vertelt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad. Dat hij een verhuizing naar Saudi-Arabië verkoos boven een hereniging met zijn ‘oude liefde’ kwam hem in Nederland echter op veel kritiek te staan. Maar wat kan of kon ik daaraan doen? Je kunt tijdens een voetbalcarrière niet iedereen tevredenstellen. De een is blij met keuzes die je maakt en de ander niet. Nogmaals, PSG vroeg 10 miljoen voor mij en ik zou heel veel salaris moeten inleveren, dus was de stap naar Feyenoord niet mogelijk, zo klinkt het.

Wijnaldum erkent dat hij het op dat moment niet zag zitten om zóveel salaris in te leveren om een terugkeer in De Kuip mogelijk te maken. En voetballen in Saudi-Arabië, daar mag iedereen iets van vinden. De beleving rond wedstrijden is natuurlijk anders dan in de Premier League of de Serie A, maar de wedstrijden zijn vaak van een behoorlijk niveau, hoor. Het is niet meer zo dat als je de stap naar zo’n competitie zet, het meteen voorbij is met je interlandloopbaan. Ik denk op het veld soms: dit is echt kwaliteit hoor, zo vertelt de Oranje-international, zeker niet de enige ‘grote’ naam die vorig jaar naar het Midden-Oosten trok. Cristiano Ronaldo heeft de deur daar voor voetballers geopend. Nee, ik spreek hem nooit, maar ik heb wel tegen hem gespeeld. Hij blijft maar jagen op doelpunten, dat is toch mooi?

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Eén Oranje-speler weet nu al dat hij op de bank zit op het EK: ‘Klote’

Een speler van Oranje heeft van Ronald Koeman gehoord dat hij op de bank gaat zitten tijdens het EK.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

MarcoDieBasta
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

Beste Wijnaldum, Je heb jaren bij topclubs gespeeld en dat heeeeeel goed gedaan, petje af! Daar heb je ook je zakken gevuld. dus je maak mij niet wijs dat je NIET naar Feyenoord had kunnen gaan. Daar beur je ook tonnen per jaar, helaas geen miljoenen maar die had je toch al........... Het zijn allemaal rupsjes nooit genoeg en de voetballers hebben onderling een CL wie het meest verdient/vergaart

Ajeto!
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Nou dit dus. Afgelopen week dat tenen krommende verhaal van Kevin De Bruyne ook al. Een godsvermogen verdienen maar nooit genoeg. Ja, ze hebben een duurdere manier van leven. Maar die bankrekeningen zijn zo gevuld dat ze gerust tot de dood aan toe op een parelwit strand zichzelf dag in dag uit kunnen bezatten. Je hoeft echt niet elk jaar een nieuwe ferrari te kopen

Goku
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Helemaal met jullie eens

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Ik vind het allemaal een beetje makkelijk scoren . Tuurlijk hij zal niet verhongeren als hij heel veel inleverd om in de eredivisie te gaan voetballen . Maar wij kennen heel zijn situatie ook niet Verder ga je er ook naar leven als je zoveel geld hebt . En is het gewoon zijn beslissing . Als hij voor veel geld kiest moet hij dat lekker doen . Alleen moet hij dan niet gaan roepen dat het niveau goed is . Want ja ronaldo en nog wat sterren voetballen er maar voor de rest (de invulling) is het natuurlijk niet best

Nobody
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

"Ik denk op het veld soms: dit is echt kwaliteit hoor”" Misschien zegt dat meer over je eigen kwaliteit Georginio. Verder is het natuurlijk wel zo, als je wil, is er een weg. Natuurlijk had je salaris in moeten leveren, maar het is niet zo dat je onder de armoede grens had moeten leven. Nu heb ik natuurlijk vanaf de zijlijn makkelijk praten, het is en blijft ieder zijn vrije keuze. Maar zeg dan gewoon dat je niet bereid was salaris in te leveren, niet dit zielige verhaaltje.

infielder
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Is echt super Nederlands om Wijnaldum af te schrijven omdat hij in Saudi speelt zelfde dat iedereen klaagt over Memphis zijn haarband. Er is altijd wel wat. Wijnaldum gaat sowieso 2 scoren met het EK in 1 wedstrijd en dan is iedereen weer stil. Ben trouwens ook van mening dat hij niet in de basis moet staan maar Koeman gaat hem sowieso in de basis zetten.

Nobody
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

@infielder Het gaat meer om het verhaal dat hij verteld. Ga niet zeggen Feyenoord kon me niet betalen, zeg gewoon dat je verdienste in SA beter zijn. Niets mis mee namelijk, dat zou iedere Nederlander doen. Niet het gezever van "ze konden niet", zeg gewoon "wilde ik niet". Elke fatsoenlijke Nederlander had het begrepen, niet dit gejank...

Klantenservice
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Wat een club voor je vraagt, daar heb je als speler niet veel invloed op. Dat een transfer naar een bepaalde club daardoor niet mogelijk is, dat kan. Maar 'heel veel salaris inleveren' is natuurlijk een slechte reden. Althans, dat is een reden waar je zelf invloed op hebt. Hoe graag wil je naar een club en hoe belangrijk vind je geld? Afgaande op zijn keuze en de beredenering die hij in dit interview geeft, lijkt hij geld belangrijker te vinden. En dat is helemaal prima hoor, maar zeg dat dan gewoon. In plaats van smoesjes te verzinnen. Zeg gewoon: de club vroeg meer voor mij dan dat ze konden/wilde betalen, en daarnaast vond ik het belangrijk voor mezelf om veel geld te verdienen. Meer dan dat zij mij als salaris konden bieden.

peterdejong1983
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Hij staat sowieso stijf van de smoesjes. Rende net als fer zo hard mogelijk weg toen feyenoord ze nodig had voor paar centen extra. Daarna zijn slappe protest tegen vi en nu dit. Vertaald : zolang je niet aan zijn kleurtje komt of wijst op zijn eigen bezwaren waar hij zelf z'n rest mee afveegt dan is het allemaal geen probleem.

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Tot dat de spoeling qua clubs voor je dusdanig wordt dat FC BalopDak 7 je niet meer wil hebben. Op dat moment gaan de "heertjes" om respect voor hun carriere vragen en een of andere functie "eisen" bij een club. Dan ben je dus gewoon een zielig geval.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen