Update: Zirkzee tóch naar Berlijn, maar reist apart van selectie

24 juni 2024, 17:57
Foto: © Imago

Joshua Zirkzee ontbreekt maandag op de training van Oranje. De spits kampt met ziekte, waardoor het niet duidelijk is of hij dinsdag fit is voor het laatste groepsduel met Oostenrijk.

Zirkzee staat maandag niet op het trainingsveld bij Oranje. De KNVB heeft gecommuniceerd dat hij zich ‘ziekjes’ voelt. Een dag later staat de wedstrijd tegen Oostenrijk in Berlijn op het programma. Ronald Koeman zal later beslissen of de spits meereist naar de Duitse hoofdstad

Artikel gaat verder onder video

Mocht Zirkzee het duel daadwerkelijk moeten missen, zal dat hard aankomen. De spits van Bologna zou namelijk op de trainingen een goede indruk hebben gemaakt op Koeman en zijn technische staf. Zondag werd al vanuit meerdere hoeken gesuggereerd om Memphis Depay tegen Oostenrijk op de bank te zetten en Zirkzee te laten beginnen.

Nederland speelt dinsdagavond het laatste groepsduel van het EK. In Berlijn wacht Oostenrijk, dat met drie punten op de derde plaats staat in poule D. Oranje heeft aan een punt genoeg om bij de eerste twee te eindigen en dus zeker te zijn van een plek in de achtste finales. Ook een nederlaag hoeft niet fataal te zijn, daar de vier beste nummers drie ook door gaan.

Update: Zirkzee niet mee naar Berlijn

Joshua Zirkzee is niet meegereisd naar Berlijn met de selectie van Oranje, zo schrijft NU.nl. De mannen van Ronald Koeman arriveerden eerder op maandag met de trein in de Duitse hoofdstad, maar de spits was de enige speler die niet uit de trein stapte. De aanvaller ontbrak eerder op de dag al op de training doordat hij ziek is.

Update: Zirkzee toch wel naar Berlijn, reist apart

Joshua Zirkzee is toch naar Berlijn afgereisd, zo meldt Simon Zwartkruis van Voetbal International op X. De spits ontbrak maandag wegens ziekte op de training van Oranje en stapte in Berlijn ook niet uit de trein met de rest van de selectie. Volgens Zwartkruis is Zirkzee met de auto van Wolfsburg naar de Duitse hoofdstad gebracht, waar hij zich inmiddels bij de groep heeft gevoegd.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Van Hanegem suggereert complottheorie na Nederland - Frankrijk

Willem van Hanegem komt met een opvallende reactie na de wedstrijd tussen Nederland en Frankrijk.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Storm
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Ik geloof er niet zoveel van dat Koeman plannen had of heeft om Zirkzee te laten beginnen ipv Depay.

Goku
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dit komt hem goed uit als die ziek blijft

Klantenservice
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Dat denk ik ook niet. Als Koeman überhaupt al met een andere spit zou starten, zou hij dan denk ik niet doen met de (in zijn ogen) 4e spits. Dan zou hij eerder met Weghorst of Brobbey beginnen.

Ben de Koning
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Brobbey in de spits en zeker geen Menphis. Genoeg is genoeg. Heeft iemand geteld hoeveel keer hij balverlies had? Ik ben de tel kwijtgeraakt. Nu is Veerman het kind van de rekening, omdat mister Solo nooit bereikbaar was. Zet iemand erin, die wel in vorm is.

Storm
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Depay zal wel gewoon spelen denk ik. Hoe meer ik erover nadenk hoe meer ik geloof dat Koeman aan vriendjespolitiek doet in plaats van gewoon de sterkste spelers op te stellen. Daarom komt hij ook steeds aan met bejaarde Wijnaldum. Dat is het vriendje van Koeman en ik heb vandaag gelezen, ook van Virgil van Dijk.

Lorenzo Chiquita
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Dat middenveld klopt voor geen meter, dus faalt de aanval, de aanvallers storen onvoldoende, blokken niks af, de verdediging is te statisch en blijft te veel achter hangen in hun eigen bubbel.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

je wilde hoog op de middenijn verdedigen tegen frankrijk???? heb je gezien hoe erg snel die aanvallers zijn??

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen