Opvallend: Farioli spreekt bij Ajax voorkeur uit tegen spelers uit dit continent

23 juni 2024, 19:14
Foto: © Imago

Supporters van Ajax hoeven deze zomer waarschijnlijk geen versterkingen uit Zuid-Amerika te verwachten. Francesco Farioli heeft intern namelijk te kennen gegeven liever geen spelers uit het continent te scouten.

Ajax scoutte recent succesvol in Zuid-Amerika met onder meer de komst van Antony en Lisandro Martínez. Beiden werden voor relatief weinig geld aangetrokken uit respectievelijk Brazilië en Argentinië en vervolgens veel geld doorverkocht naar Manchester United.

Artikel gaat verder onder video

Hans van der Zee scoutte Antony en Martínez namens Ajax, maar Farioli heeft intern laten weten niet gecharmeerd te zijn van de scouting van Zuid-Amerikaanse spelers. "Toevallig zei onze nieuwe trainer (Francesco Farioli, red.) afgelopen week tegen me dat hij Zuid-Amerikanen niet kan scouten", onthult Van der Zee in gesprek met de NOS. "Hij zei dat hij niet kan inschatten hoe ze het in Europa gaan doen.”

Van der Zee benadrukt evenwel dat Ajax zijn ogen op voorhand zeker niet zal sluiten voor spelers uit Zuid-Amerika. "De grote kunst is om dat wel te doen. Het kan natuurlijk geweldige dingen opleveren, want de prijs is over het algemeen vrij goed in verhouding met Europa. In Zuid-Amerika kan je nog parels halen”, aldus de scout van de Amsterdammers.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Farioli scoort punten op tweede werkdag bij Ajax: ‘Laat gelijk zien hoe hij er in staat’

Terwijl het EK in volle gang is, bereidt Ajax zich al voor op het nieuwe seizoen.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Houd dus in dat er weinig goede versterken kwaliteit. door zal.komen bij ajax en ik ben bang dat er een of 3 bij zullen komen duurt veel te lang met versterking i met dit team zal ajax weer buiten de boot vallen Europese

Goku
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Ben het met je eens, aangezien ze aan het einde van de maand al moeten spelen. Of ze moeten kunnen toveren..

jurgen😎
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

interessante theorie van Farioli🤣🤣

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Fabiola heeft een flinke vinger in de pap in amsterdam. Hij bepaalt zo'n beetje alles daar. Maar goed dat hebben ze nou eenmaal graag. Hij is de nieuwe verlosser/ messias. Kan niet meer fout gaan.

Storm
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Je weet totaal niks van wat hij wel of niet bepaald clown. Je kletst maar wat, zoals altijd.

gtsb
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Dit kennen we kritiek andere mening dan wat ze willen horen en gelijk clown etcetc . Ben je geen ajacied is alles anti . Huilie huilie

KROTJE
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

@Kringetje Jacoba, hoe zit het nu in R'dam-Zuid ? Muntthee weg, Wellenreuther weg, Hancko weg, Wieffer weg, "Santo" Gimenez weg, Jahanbakszh weg, Timber weg, Paixao misschien weg, Milambo en Zechiëls moeten nog leren, maar als troost een 27-jarige assistent voor Brian de Prikker ( de Deense Messias) er bij. Kan niet meer fout gaan. Ik wens je veel plezier in het nieuwe seizoen en van harte welkom in het home van Fabiola. Dag Kringetje.

dilima1966
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Krotje je kan iedere keer wel een ander op de vingers tikken ik ben ook ajax fan maar ajax loopt ver achter op feyenoord psv Twente totaal nog niets binnen gehaald voor het eerste en dat met de voor ronde speler Europa op komst zie ik het somber in

KROTJE
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Dilima1966, jij tikt mij nu toch ook op de vingers. Wij zijn beide Ajaxfans en jij komt tussen de middag op de Toekomst toch, maar daarom is het goed en mag het zo zijn dat wij van mening verschillen, dat is gezond, niet dat onderlinge geslijm. Dat Ajax achter loopt op de concurrentie dat kan en dat mag, want Ajax zit midden in de opbouw en er is nu EK dus de transfers liggen effe stil, maar ik reageer fel op die Ajaxhater Kring Jacoba die alleen maar beledigend naar Ajax toe is en inhoudelijk alles wat Ajax is afkraakt. Ik tik alleen dit soort gasten op de vingers, ik raad je aan om één en ander goed te volgen dan kom jij tot een andere frame en dan pas mij op aanspreken. Niemand weet wat het nieuwe seizoen ons brengt.

dilima1966
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Je doet net of ik iedere week daar kom op de toekomst wat een andere zegt over ajax het is je vrouw niet die je verdediging moet het is nu niet roze geur en maneschijn bij ajax weet ik ook maar de gehap naar iedereen die wat zegt over ajax

KROTJE
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Wat een gezwets van je Dilima. Je zei: " maar de gehap naar iedereen die wat zegt over ajax". Dat hangt af hoe er over Ajax gezegd wordt, alles mag maar niet met de intentie om Ajax de grond in te boren dat doe ik ook niet bij de andere clubs. Laat me duidelijk zijn, jij doet niet anders dan op Ajax te spugen dat mag, maar heb ik jou daar op aangesproken ooit ? Kom op. Hoe vaak jij Juan van Santos naar Ajax wilt laten transfereren, is daar ooit commentaar op geweest ? Iedereen mag over Ajax wat van vinden, maar ga niet bewust provoceren dan krijg je tegenreacties en dit mag niet ? Jij vindt dat Ajax altijd laat met aankopen is, vind ik ook maar beste gast Ajax zit in de wederopbouw, nieuwe coach, miskopen, nieuwe TD en staf, financiële tekorten en ga zo maar door. Denk jij dat bij de andere clubs (misschien PSV wel) nu al alles goed geregeld is ? Dan ben je helderziende.

KROTJE
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

@Dilima1966, Nog wat: "wat een andere zegt over ajax het is je vrouw niet die je verdediging" Wil je zo vriendelijk zijn om mijn vrouw niet er bij te betrekken, vind ik niet nodig, is respectloos naar mijn vrouw toe en is niet relevant. Voor de goede orde Ajax is mijn vrouw niet, maar wel mijn club en als voortdurend -onnodig- op Ajax gespuugd wordt dan geef ik en blijf ik het doen, een tegenreactie. Ik ben ook niet de enige die dit zal doen. Doe jij maar jouw ding.

KROTJE
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

@KTTSgtsb/potje-keteltje, "Ben je geen ajacied", wat doe je dan op dit artikel over Ajax, blijf weg of reageer niet. Dit doe jij altijd om met je in een mening verborgen kritiek Ajax de maat te nemen. Borderlinertje.

QuarlonK
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Rare theorie. Hij kan niet inschatten hoe ze het gaan doen. Lijkt me niet alleen voor spelers uit Zuid Amerika van toepassing. Passanten zoals trainers moeten zich ook niet hiermee bezig houden en gewoon per individu advies geven of het een versterking is of niet ipv die generaliserende onzin. Gelukkig heeft de club nog altijd het laatste woord

0laf
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

De club heeft het laatste woord. Recente waarheid is dat ze blind tekenen bij het kruisje

FriesR
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

De een schrijft hem al af omdat er nauwelijks versterkingen (nog) bijkomen en de ander hemelt hem op alsof hij de beste ooit is. Laat straks eerst even de oefenwedstrijden tegen Rangers,Zwolle zien hoe het loopt en later tegen Vojvodina en dan kan je wat zeggen.

gtsb
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Precies gewoon afwachten net zoals de nieuwe coach van Feyenoord .

KROTJE
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

@KTSSgtsb/potje keteltje, Ja even afwachten inderdaad ik vermoed dat jullie Messias Brian de Prikker te groot voor jouw club uit R'dam-Zuid is.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen