Memphis blijkt trendsetter: EK-opponent Oranje verschijnt met zweetband aan aftrap oefenduel

8 juni 2024, 18:47   Bijgewerkt: 8 juni 2024, 19:23
Foto: © Imago

Memphis Depay blijkt met zijn veelbesproken zweetband, die hij droeg in het oefenduel van het Nederlands elftal met Canada, een heuse trendsetter. In navolging van de aanvaller van Oranje verschijnt Philipp Lienhart, centrale verdediger van EK-opponent Oostenrijk, tijdens het oefenduel met Zwitserland, ineens met een blauw exemplaar aan de aftrap.

Lienhart, speler van SC Freiburg, vormt in het duel tussen beide Alpenlanden het centrum van de Oostenrijkse defensie met Feyenoorder Gernot Trauner. Een snelle blik op de wedstrijdbeelden van zowel zijn club als eerdere interlands van zijn nationale ploeg, leert dat de verdediger normaal gesproken zonder hoofdbedekking op het veld staat.

Artikel gaat verder onder video

De zweetband van Memphis, die tegen de Canadezen koos voor een opvallend wit exemplaar, deed de afgelopen dagen de nodige stof opwaaien in Nederland. Reeds voor de wedstrijd überhaupt was begonnen, spraken veel tv-kijkers zich uit over het accessoire. Na afloop van de wedstrijd in De Kuip, die Oranje mede door een goal van Memphis met 4-0 won, werd bondscoach Ronald Koeman tijdens zijn persconferentie naar zijn mening gevraagd. Ondertussen namen onder meer Willie Overtoom, Eljero Elia en AD-journalist Sjoerd Mossou het voor Memphis op.

© Ziggo Sport

Overigens nam Oostenrijk, dat op 25 juni de derde en laatste tegenstander van Oranje op het EK is, tegen de Zwitsers al na vijf minuten een 0-1 voorsprong via Christoph Baumgartner. Nog binnen het halfuur maakte Zwitserland echter alweer gelijk, doordat Silvan Widmer ontsnapte aan de aandacht van Lienhart en Trauner en een door de Oostenrijkse keeper Heinz Lindnder losgelaten inzet tegen de touwen schoot. Lienhart deed nog wel een poging de eerste doelpoging te blokken, maar miste de bal.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 EK 2024: De (voor)selecties van alle landen op een rij

Het EK gaat spoedig van start, dus beginnen de voorselecties en definitieve selecties van de deelnemers binnen te druppelen.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen