Nieuw voorstel bij Coley Parry in uiterste poging Vitesse te redden

23 juni 2024, 14:15
Foto: © Imago

Zondag zal er nog een laatste poging ondernomen worden om Vitesse te redden van een faillissement, zo schrijft De Telegraaf. De Nederlandse partij die de club wil overnemen heeft een voorstel bij Coley Parry neergelegd om een oplossing te vinden.

Vitesse heeft momenteel een schuld van 14,3 miljoen euro bij Parry. Die schuld maakt het lastig voor de Arnhemmers om weer gezond te worden. Inmiddels ligt er een voorstel bij de Amerikaan, wat de uiterste poging is om een oplossing te bereiken. Met het voorstel zou de zakenman een bedrag van 10,5 miljoen euro terugbetaald krijgen. Dat is het bedrag dat hij nominaal in de Arnhemmers heeft geïnvesteerd.

Artikel gaat verder onder video

De identiteit van de partij die Vitesse wil overnemen, is vooralsnog niet bekend. Wel is duidelijk dat deze oorspronkelijk uit Gelderland komt. Het bedrijf zou zowel in binnen- als buitenland actief zijn. Naast dat deze bereid is zich voor lange tijd aan Vitesse te binden, zou de partij ook garant willen staan voor het begrotingstekort voor komend seizoen.

Of de oplossing er daadwerkelijk gaat komen, valt nog te bezien. Het heeft er alle schijn van dat de licentiecommissie van de KNVB maandag de licentie van Vitesse zal intrekken. De Arnhemmers konden namelijk geen dekkende begroting inleveren op de gestelde deadline. Ook aan andere eisen, zoals het behouden van de bankrekening of de accountant, werd niet voldaan.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Genee weigert bekende gast bij Vandaag Inside: 'Hij komt nooit meer aan tafel, het is klaar'

Wilfred Genee zal één politicus nooit uitnodigen als tafelgast bij Vandaag Inside.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

BartVanderVeen24
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Ik vind het nog steeds raar dat de overname van Coley Parry door de KNVB afgekeurd is. De bezwaren van de KNVB zijn dat Parry niet kon aantonen waar zijn fondsen vandaan komen en wie de investeerders van de Common Group zijn. Dan denk ik. De overname van Fortuna Sittard door een Turkse zakenman werd een aantal jaar geleden wel goedgekeurd door de KNVB maar hoe weet de KNVB dat hij wel transparant te werk gaat. En de KNVB vond het ook goed dat Jordania Vitesse in 2010 overnam. Best wel grappig dat de FA niet moeilijk deed dat Newastle United door investeerders uit Saudi-Arabië overgenomen werd of bij City en dat de KNVB wel moeilijk doet bij een overname van een Amerikaan. Maar wij zijn echt het land van we moeten goed de regels naleven.

Dropkick
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Die Parry moet toch wat, anders krijgt hij zijn poen nooit neem ik aan.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen