Niet Simons of Gakpo maar iemand anders krijgt complimenten na de 1-1 van Oranje

25 juni 2024, 19:16   Bijgewerkt: 25 juni 2024, 19:22

Na een dramatische eerste helft beleeft het Nederlands elftal een sterk begin van het tweede bedrijf tegen Oostenrijk. Cody Gakpo schoot de formatie van bondscoach Ronald Koeman snel na de hervatting op gelijke hoogte. De complimenten zijn echter niet voor aangever Xavi Simons of doelpuntenmaker Gakpo, maar Lutsharel Geertruida.

De Feyenoord-verdediger moest het tot dinsdagavond doen met een invalbeurt tegen Frankrijk, maar verscheen dinsdagavond in de laatste groepswedstrijd tegen Oostenrijk aan de aftrap. Geertruida, die in de aanloop naar het EK nog indruk maakte op de rechterflank, had het echter zwaar in de eerste helft. De Oostenrijkse openingstreffer - een ongelukkig eigen doelpunt van Donyell Malen - en veel ander gevaar kwam over de Nederlandse rechterkant. Geertruida was in de eerste helft dan ook, samen met Joey Veerman, het mikpunt van kritiek.

Volg de ontwikkelingen bij Nederland - Oostenrijk hier live!

De Feyenoorder heeft zich in de eerste minuten van de tweede helft echter uitstekend herpakt. Geertruida veroverde op eigen helft de bal, waarna Simons een groot deel van het veld kon oversteken. Simons, die na zijn basisplaatsen tegen Polen en Frankrijk genoegen moest nemen met een reserverol maar al in de eerste helft Veerman verving, gaf de bal vervolgens goed mee aan Gakpo. De aanvaller Liverpool trof evenals in de eerste wedstrijd tegen Polen doel: 1-1.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Van Hanegem suggereert complottheorie na Nederland - Frankrijk

Willem van Hanegem komt met een opvallende reactie na de wedstrijd tussen Nederland en Frankrijk.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!