Nederlands elftal hard aangepakt door journalist uit Turkije: ‘Dat is nu jullie grote probleem’

10 juni 2024, 14:33
Foto: © Imago

Hoewel journalisten van landen als Denemarken, Spanje en Italië hoge verwachtingen hebben van het Nederlands elftal, denken er toch diverse andere media dat de ploeg van Ronald Koeman niet veel gaat voorstellen op het aankomende EK. De NOS ging in gesprek met tien journalisten en daaruit blijkt dat Turkije niet onder de indruk is van het Nederlands elftal.

Serkan Saydam van omroep TRT denkt dat Oranje niet hoeft te hopen op een eindzege. “Ik herinner me jullie elftallen van 1988, 1998, 2000 en 2010. Dat waren teams met veel sterren, afkomstig van topclubs. Dat is nu jullie grote probleem. Verdedigend is het goed, maar om kampioen te worden is het aanvallend te mager”, zegt de journalist tegenover de NOS.

Artikel gaat verder onder video

Ook in Roemenië denkt men dat Nederland geen rol van betekenis gaat spelen op het EK, dat van start gaat op 14 juni. “Ik ben altijd fan van Olanda geweest. Toen we vroeger op straat voetbalden, was ik Van Breukelen. Maar als ik naar de huidige ploeg kijk, dan denk ik niet dat dit EK er eentje gaat worden om te herinneren”, zegt sportpresentator Costin Stucan.

In Polen, een tegenstander van Oranje in de groepsfase, verwacht niet veel van de ploeg van Ronald Koeman. “De kwartfinales. Dat is het plafond. Jullie zijn geen topfavoriet. Landen als Engeland, Frankrijk of Portugal zien er simpelweg beter uit”, beargumenteert Robert Blonski, een voetbaljournalist uit Polen.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Ronald Koeman looft Hélène Hendriks en Noa Vahle na zaterdag

Ronald Koeman is zeer te spreken over de manier van werken van Hélène Hendriks en Noa Vahle.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    25
    + 1
avatar

Dat komt dan mooi uit want in Nederland verwachten we totaal niets van zowel Polen,Turkije en Roemenie.

Link gekopieerd!
    25
    + 1
avatar

Oh, wat een heerlijke brandstof moet dit zijn voor onze spelers. Ze hebben geen idee van spelers als van der Ven, Verbruggen, Frimpong en Reijnders. Daarnaast hebben zat spelers op het middenveld en in de verdediging scorend vermogen. Italie en Spanje hadden ook geen topaanvallers toen ze EK/WK wonnen.

Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

Wel grappig ook: Engeland verloor van IJsland, (pakken wij vanavond) en Frankrijk speelde gister gelijk tegen Canada (NL 4-0 winst). Nederland komt pas net op stoom. Die Fransen zullen zich waarschijnlijk in Oranje verslikken in de poulefase.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Die journalisten zeggen niets verkeerd . Er zijn zat nederlanders die dit ook zeggen . We hebben buiten onze verdediging nu eenmaal ook geen echte toppers.

G Schoo
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Als de voorhoede niet genoeg scoort, dan maar scoren via middenveld en achterhoede.

Abc def
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Ik kan wel zeggen dat dit niet bepaald serieus te nemen is. De sportjournalisten in Turkije worden niet vaak gevraagd om hun mening omdat ze verstand hebben van voetbal of überhaupt van sport in zijn geheel. Griekenland had ook geen topvoetballers, maar won het EK ook. Groetjes, Een Turk 😃

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen