Rio Ferdinand likt zijn vingers af: 'Alle respect voor Nederland, maar...'

29 juni 2024, 21:09   Bijgewerkt: 29 juni 2024, 21:29
Foto: © Imago

Rio Ferdinand ziet voor Engeland een uitgelezen kans om de finale van het EK te bereiken. Een mogelijke halve finale tegen Nederland boezemt de voormalig international geen angst in.

Zondag wacht voor Engeland de achtste finale tegen Slowakije; in een eventuele kwartfinale wacht Zwitserland. Mocht Engeland de halve finale bereiken, dan is Roemenië, Nederland, Oostenrijk of Turkije de opponent. Aan de andere kant van het schema bevinden zich grootmachten als Spanje, Duitsland, Portugal en Frankrijk, maar die landen kan Engeland dus alleen in de finale treffen.

Artikel gaat verder onder video

“Als ik in de selectie van Engeland zat, zou ik niet kunnen slapen van geluk”, zegt Ferdinand zaterdagavond als analist bij de BBC. “Ik zou weliswaar respect hebben voor alle ploegen, maar als je kijkt naar de andere kant van het schema en naar je eigen kant… We hebben dé kans om de finale te bereiken. Wat een kans!”

Ferdinand tweet een video van zijn uitspraken met de tekst: “We kunnen het toernooi winnen.” Mede-analist Micah Richards is wat minder zeker van zijn zaak, na de imposante wedstrijd die Zwitserland speelde tegen Italië. “Ik was heel hoopvol, maar inmiddels heb ik niet meer zoveel vertrouwen”, zegt hij lachend.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Satirische video van afgekeurd Oranjedoelpunt gaat viraal

Een satirische video van de goal van Xavi Simons tegen Frankrijk gaat viraal op sociale media.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Engeland gaat er tegen Zwitserland gewoon met 2-1 af. Mark my words.

Brigges
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Van de zogenaamde toplanden zijn die Engelsen toch wel de allerslechtsten, maar blijkbaar moeten al die landen door. Na eerder Duitsland-Zwitzerland, Kroatië-Italië en nu Slowakije-Engeland idioot veel extra tijd erbij geteld zodat ze toch nog konden scoren.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen