Na licentieverlies dreigt ook spoedig faillissement voor noodlijdend Vitesse

26 juni 2024, 11:07   Bijgewerkt: 26 juni 2024, 11:35
Foto: © Imago

Vitesse is heel dicht bij een faillissement. De Arnhemmers, van wie de proflicentie dinsdag werd ingetrokken, kunnen nog ongeveer anderhalve week vooruit met het beschikbare geld, zo meldt De Telegraaf.

Zodra het geld bij Vitesse op is, kan de club de salarissen en andere rekeningen niet meer betalen. De financiële problemen bij de Arnhemmers zijn al langer gaande en zijn één van de redenen waarom de licentie dinsdag werd ingetrokken door de KNVB. Doordat Vitesse in beroep gaat tegen die beslissing, zal de club het langer dan anderhalve week vol moeten houden in afwachting van die beslissing.

Artikel gaat verder onder video

Algemeen directeur Edwin Reijntjes werkt momenteel hard aan een oplossing. Daarvoor is hij druk in gesprek met Guus Franke, de beoogde nieuwe eigenaar van Vitesse. Toch houden de Arnhemmers er rekening mee dat ze een faillissement moeten aanvragen, zo laat de bestuurder weten op een persconferentie.

"Dat is heel zorgelijk", stelt Reijntjes. "We hebben de salarissen nog betaald, maar we hebben ook betalingsverplichtingen aan andere partijen, zoals de belastingdienst. De situatie is nu heel zorgelijk, er is bijna geen geld meer. We hebben op korte termijn een kapitaalinjectie nodig." De bestuurder steekt ook de hand in eigen boezem over het feit dat Vitesse de licentie niet heeft gekregen. "Dat dat nu niet is gelukt, kunnen we alleen onszelf verwijten. Wij hebben de kansen en de tijd gehad om alles voor elkaar te krijgen."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 NOS-studiogasten moeten hard lachen om nieuwe ontboezeming van Marco van Basten

Marco van Basten is als EK-analist aanwezig bij de NOS, maar zijn passie ligt al geruime tijd niet meer bij het voetbal.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

vleermuis
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

t blijft een lachertje hihi..geen bankrekening hebben..och arme arme vitesseneesjes..leegstand van het gelredome is voor het ultieme bewijs dat dat stadion helemaal geplunder leeggerooft en leeggeslurpt is tot er niets dan ook niets meer te halen valt tot op de laatste dag..ik wens iedereen veel plezier op de afsluitende eo jongerendag..die keurig geopend hebben en er keurig als eerste uit gewerkt zijn..want ze hoopten op een jaarlijkse eo jongerendag..oh boy oh boy..het is stil aan de overkant is wel heel erg van toepassing..geen voetbal niks in dat stadion..rara hoe kan dat..van zo gebouw en een hiearchie van meer als 100 jaar zou t onmogelijk moeten zijn om faiiliet te gaan..arnhem is genaaid aan alle kanten waar je bij staat voor een dikke 20 jaar..iedereen heeft zn slaatje eruit gehaalt en nu is t helemaal opperdepop..hup nec dan maar he..groetje vleermuis..the best there ever was met een vitesse shirt haha

vleermuis
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

de volgende inkopper...parry mag vitesse niet kopen omdat zn geld gebakken lucht is..maar die gebakken lucht mag hij wel uitlenen..de club laten klappen en hij loopt straks met 14,3 miljoen euro naar huis..das dik verdienen met ''lucht' en maar roepen dat je t uit clubbelang doet(ook weer lucht) terwijl van te voren al vaststaat dat hij die club gewoon faiiliet achterlaat..hahah ojee ojee ojee of deze dAN..vitesse zegt tegen merab het stadion zit echt gegarandeerd elk weeknd vol joh...enne weet je wat we gaan ook nog voor de titel echt waar..merab zeg voor de titel ben je niet goed genoeg dat wordt inleveren en t stadion zit ook niet elk weekend vol..vitesse zeg jamaar dat verschil kunnen we zien aan t eind van t jaar bij de presentatie..we hebben geeneens een bankpas joh..maak je geen zorgen..aan t eind van t seizoen..sorry merab geen kampioen en oh ja dit is tekort..maar als je dat nou even aanvult dan lullen we ze volgend jaar weer om in de krant..en zo naait alles en iedereen elkaar van alle kanten waar je bijstaat..vermaak

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen