Memphis Depay: 'Tachtigduizend Argentijnen en tien Nederlanders, dat helpt niet'

1 juni 2024, 15:13   Bijgewerkt: 2 juni 2024, 15:12
Foto: © FC Afkicken

Memphis Depay hoopt dat het Nederlands elftal tijdens het EK massaal wordt gesteund door meegereisde voetbalfans. De steun van het Oranje-legioen zou het verschil kunnen maken, zegt de aanvaller in een interview met FC Afkicken.

Volgens Depay ‘beseft niet iedereen altijd even goed’ hoe belangrijk het publiek is. “De andere landen, hoe zij hun supporters hebben, zo moeten wij dat ook hebben. Dat is vaak ook zo geweest bij Oranje. Als wij dat altijd voor elkaar krijgen, dan gaan wij ook beter voetballen”, legt Depay uit.

Artikel gaat verder onder video

Als voorbeeld noemt Depay de Nations League-wedstrijd die Oranje in 2018 speelde tegen Frankrijk (2-0 zege). “Die avond maakte dat ook wel het verschil. Tegen Duitsland (3-0, red.) thuis ook. Het team voelde dat. Daar zijn we toen op gaan voortborduren, totdat covid kwam en Ronald Koeman naar Barcelona ging. Toen veranderde alles natuurlijk.”

Lees ook: Lijst topscorers aller tijden Oranje: hoeveel doelpunten heeft Depay nog nodig?

Koeman is inmiddels weer terug als bondscoach en Depay heeft vertrouwen in een goed EK. Het staat volgens hem vast dat de supporters het verschil kunnen maken in Duitsland. “Dat is gewoon zo. Je voelt een bepaalde sfeer, een bepaalde energie. Als de supporters dat meebrengen naar het stadion, dan slaat dat op ons over. Dan kunnen we gaan ballen. Het is niet makkelijk voetballen als er in de kwartfinale tachtigduizend Argentijnen op de tribune zitten en tien Nederlanders, bij wijze van spreken”, refereert Depay lachend aan de verloren WK-kwartfinale in 2022. “Dat helpt niet.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Ian Maatsen plaatst cryptische Instagram Story: speculaties over vertrek bij Nederlands elftal

Op Instagram deelt Ian Maatsen een Story die voor raadsels zorgt bij een ander land.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Misschien zou meneertje Depay zich eens kunnen verdiepen in het supporterslegioen; Het is dus de bedoeling dat de spelers het publiek vermaken, die daar een flink bedrag voor over hebben trouwens en niet andersom. Of moet het allemaal maar weer komen aanwaaien bij multi-culti Memphis?

FCJel
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Er is totaal geen verbinding meer met het nederlands elftal. De zogenaamde vedettes raken geen pepernoot en zijn zo arrogant als de pest.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Helemaal eens . Verder is de maatschappij /nederland ook erg veranderd . En de oranjefans die de wedstrijden bezoeken vaak successupporters . Totaal anderen mensen als wat je normaal ziet in stadions in nederland. Ik ga 19 juni naar de kuip omdat ik gratis kan anders mij niet gezien .

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Wie geeft er een concert op 19 juni ? Of bedoel je 10 juni ( Nederland-Ijsland)?

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Het is idd 10 juni

infielder
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik ben op redelijk wat EK's en WK's geweest 2004, 2006, 2008, 2010, 2012 en 2014 maar mijn ervaring is dat het in de groepswedstrijden leuk is maar hoe verder oranje komt hoe meer kaarten voor de bobo's, de fans worden ook uit elkaar gedreven en verdeeld over het hele stadion.

FriesR
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Dus als er meer supporters komen gaat oranje beter spelen zoals hij zegt? Pff volgens mij hoort het andersom te zijn Hoe beter oranje speelt hoe meer supporters je krijgt. Bij het waardeloze spel van nu jaag je juist fans weg. En zelf schopt hij geen deuk in pakje boter meer want is meer geblesseerd dan dat hij speelt en toch wil die malloot koeman hem in basis. 3 wedstrijden en klaar. Verliezen van Polen en Frankrijk en gelijk tegen Oostenrijk.

FriesR
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

En oja vergeet nog wat zoals infielder al zegt er gaan tegenwoordig meer bobo's heen die helemaal geen sfeer kunnen maken want voelen ze zich te belangrijk en te interessant voor oftewel verheven boven het "klootjesvolk". En als er veel meer supporters van tegenstander zitten moet je juist als ploeg opstaan om die stil te krijgen met goed spel

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen