Memphis meldt zich in mixed-zone en vraagt journalisten om teamgenoot 'te sparen'

22 juni 2024, 08:54   Bijgewerkt: 22 juni 2024, 09:47
Foto: © Imago

Memphis Depay heeft na afloop van de ontmoeting tussen Nederland en Frankrijk op het Europees Kampioenschap in Duitsland een beroep gedaan op de aanwezige Nederlandse journalisten om niet al te kritisch te zijn op Xavi Simons. Dat vertelt Mike Verweij althans. Memphis is van mening dat de pers wel wat ‘liever’ mag zijn voor de aanvallende middenvelder van Oranje.

Simons was in het seizoen 2022/23 de grote uitblinker bij PSV en maakte in de voorbije jaargang een sterke indruk bij RB Leipzig, maar in het shirt van het Nederlands elftal wil het vooralsnog niet vlotten. Simons maakte in de uitzwaaiwedstrijd tegen IJsland eindelijk zijn eerste interlandtreffer, maar kon in de eerste twee EK-wedstrijden tegen Polen en Frankrijk geen potten breken. Na afloop van het duel met de Polen klonk er niet voor het eerst veel kritiek op het optreden van Simons. Memphis hoopt dat het na het duel met de Fransen minder zal zijn.

Artikel gaat verder onder video

Wat wel een heel opmerkelijk moment was in de mixed-zone: toen kwam Memphis en die deed eigenlijk een beroep op de Nederlandse journalisten om Xavi een beetje te sparen, zo vertelt Verweij in de podcast Kick-off EURO 2024 van De Telegraaf. Een jongen van 21, als altijd alles negatief is dan is dat heel lastig. Dat kon hij (Memphis, red.) uit eigen ervaring ook vertellen, dus hij zei: wees wat liever voor Xavi. Maar Verweij weet ook wel dat het niet zo werkt in de journalistiek. Xavi moet gewoon laten zien dat hij ook in het Nederlands elftal net zo goed kan voetballen als bij Leipzig. Ik weet dat het niet één op één over te nemen is van je club en dat er bij het Nederlands elftal misschien wel wat meer wordt gevraagd, maar als hij gewoon goed gaat voetballen, dan komen de positieve kritieken vanzelf.

Voor Simons leek in de kraker tegen Frankrijk heel even een heldenrol te zijn weggelegd. Hij schoot het Nederlands elftal ruim halverwege de tweede helft op een 1-0 voorsprong, maar helaas voor Simons en zijn ploeggenoten zette de arbitrage een streep door zijn treffer. Denzel Dumfries stond hinderlijk buitenspel, zo werd beoordeeld door de grensrechter, scheidsrechter én VAR. Ronald Koeman haalde Simons vervolgens naar de kant.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Ideale Oranje zonder één speler met Ajax-dna: ‘Toen is het begonnen’

Nooit in de moderne geschiedenis van Oranje was Ajax zo extreem ondervertegenwoordigd als nu in Duitsland.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Storm
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Misschien kan Depay eerst eens fatsoenlijk gaan voetballen? Kan ie daarna mensen gaan vertellen wat ze moeten doen. Wat een clown zeg.

gtsb
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

Simons is ook een grote jongen als het goed gaat . Kritiek hoort erbij als je in de top speelt . Maar goed simons hoort bij de vlechtjes mannen,die kenne niet tegen kritiek . Ik zou er een liedje over rappen memphis

KROTJE
Link gekopieerd!
    26
    + 1
avatar

@KTSSgtsb, Mannen met vlechtjes hebben niks met niet tegen kritiek kunnen, geldt ook voor mannen met knotjes, kale mannen, geldt ook voor mannen met loshangend haar als Cuccurella, dit is typische VI-praat. Graag scherper denken gast. Mannen zoals jij kunnen ook niet tegen kritiek.

KROTJE
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

Correctie:"hebben niks met niet tegen kritiek kunnen," moet zijn "hebben niks met niet tegen kritiek kunnen te maken gtsb". Excuses.

gtsb
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Ach ja meneer huilbaby dat geldt voor jou ook .

gtsb
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Verder veel plezier met jou site rob . Get a life and a job .

KROTJE
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Als er ééntje huilt dan is het u Ktts-gtsb, lekker hè die tegenreacties, maar je kunt wel tegen kritiek dus het valt ook wel mee.......borderlinertje.

MichaelD87
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Memphis kan zich beter stil houden, hij heeft niks laten zien en zoekt de aandacht al met zijn tulbant en dan nu na de wedstrijd weer aandacht zoeken door dit te zeggen. Simons wordt ook een grote jongen door dit zelf te ondergaan. Nee Memphis weet ook via andere spelers de aandacht naar hem te krijgen. Memphisnos evenals Wijnaldum een vriendje van Koeman. Beide hebben er niks te zoeken in het NL elftal.

Humaxima
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Lekker makkelijk spuien op Memphis. Hij is wel de topscoorder die mede ervoor heeft gezorgd dat we aan het EK meedoen. Het was de vraag of hij überhaupt zou meedoen gezien de zware blessure waaruit hij komt. Oftewel, erg kort door de bocht kritiek leveren en iemand bashen op zijn uiterlijk. Kennelijk hebben jullie het beter voor elkaar. Gelukkig gaan ze in het buitenland beter om met jeugdige talenten en niet direct met de grond gelijk maken en daarom presteren ze daar beter. Geldt ook voor Xavi. En wie was top gisteren? Weghorst? Schouten?Reijnders?

Henkapestaart
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Helemaal mee eens iedereen moet eens stoppen met janken op die gasten. Als Memphis er tegen Oostenrijk 2 in schiet is hij weer een held. En als dat doelpunt van Xavi telde had iedereen hem een 7 gegeven inplaats van een 3,5 stop eens met janken. Ja misschien moeten ze eens gewisseld worden maar het is een team niet elk individu afzeiken.

MichaelD87
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Nee, eerst maar stabiel presteren. Die 2 goals tegen Oostenrijk zal dan aan mijn reet roesten. Heel NL speelt ondermaats! Persoonlijk mag LVG tot zijn dood coach NL elftal zijn. Memphis komt uiteindelijk tekort als sterspeler. Underdog rol daar is hij beter mee uit de voeten. Het is gewoon geen wereldster maar een goede speler. Nistelrooij, Bergkamp, Overmars, Robben, van Basten, Makaay, Kluivert dat waren genadeloze spelers en lieten het zien wanneer het echt moest. Memphis daarin tegen verzaakt gewoon (helaas) mislukt bij man united en barca...anders underdog clubs doet hij het beter

KROTJE
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Depay moet (al eerder) ophouden met 'divaatje' te spelen. Hij is ongeschikt om Oranje in de aanval verder te helpen, maar het is ook de onkunde van Koeman om hem steeds op te stellen. Depay moet in dit EK als sub fungeren en vervolgens niet meer voor Oranje worden geselecteerd, Oranje inclusief de coach moet worden ververst, doorschakelen.

Hops
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Allebeide uit de selectie zetten ze verpesten alles bij oranje met hun ego gedrag

Henk Postulart
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Ik erg mijn eigen gruwelijk aan depay! Hij dwarrelde maar een beetje rond op het veld. En zag ook niet echt een vechters mentaliteit. Gooi is depay is er uit en laat weghorst in de basis starten die verdient het wel!

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Of Memphis laat het vanaf nu zien, of hij wordt langzaam via de achterdeur afgeserveerd voor oranje. De keus is aan Memphis !

jurgen😎
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Iedereen hier die loopt af te geven vergeet even dat we niet tegen gibraltar speelde maar tegen Frankrijk. Dit team was niet in beste vorm maar je zag dat ze duidelijk beter waren als ze echt aanzette. Ik neem dit gelijkspel als een goede les. Het moet scherper vooral in de passes naar voren. Maar om nederland en elke keer depay af te branden gaat nergens over.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen