Jeroen Stekelenburg stelt bizarre vraag aan Memphis: 'Nee, hoezo? Ik begrijp je niet'

30 juni 2024, 11:10
Foto: © ESPN

Jeroen Stekelenburg heeft zondagmorgen geen indruk gemaakt op Memphis Depay. De verslaggever van de NOS trapte de persconferentie van het Nederlands elftal af met een nogal opmerkelijke vraag. Stekelenburg vroeg zich af of Memphis in de persruimte het gevoel had dat hij zich in het ‘hol van de leeuw’ bevond.

“Dit? Nee, hoezo? Ik vind dit een beetje een rare vraag”, reageerde Memphis. Volgens Stekelenburg is er meermaals sprake geweest van een soort ‘spanningsveld’ tussen Memphis en de Nederlandse pers. De aanvaller van het Nederlands elftal denkt er zelf echter anders over. “Volgens mij sta ik jullie altijd gewoon normaal te woord en kom ik al drie keer na de wedstrijd naar jullie studiosessies. Ontspannen zelfs, dus ik begrijp je vraag niet”, sprak Memphis zijn verbazing uit.

Artikel gaat verder onder video

Memphis, die na zijn vertrek bij Atlético Madrid transfervrij is, kan zich er wél in vinden dat hij kritiek door de jaren heen makkelijker van zich af heeft kunnen laten glijden. “Ik denk dat het makkelijk is als een persoon zelfkritisch is en dat hij dat dan ook kan verwachten van anderen. Dan kun je dat jezelf inbeelden en dan blijf je altijd bij je eigen standpunt. Wat je zelf van de wedstrijd vond en wij analyseren de wedstrijd natuurlijk ook, wat we beter kunnen doen. Ik speel al tien jaar voor het Nederlands elftal, dus ik ben wel het een en ander gewend.”

Vertrouwen van Koeman

Memphis heeft opnieuw een moeizaam seizoen achter de rug bij Atlético Madrid, waar hij mede door blessureleed er niet in slaagde een onomstreden basisplaats af te dwingen. Ronald Koeman sprak desondanks al ruim voor de start van het EK in Duitsland zijn vertrouwen uit in de aanvaller. Memphis had dan ook een basisplaats in alle drie de groepswedstrijden, maar slaagde er vooral tegen Polen en Frankrijk niet in zijn stempel te drukken. Koeman blijft desondanks vol achter hem staan. “Dat wordt gewaardeerd. Ik denk dat als ik in de eerste helft tegen Polen een goal maak, dan speel ik ook gewoon een goede wedstrijd. Het moet natuurlijk beter, maar over de laatste wedstrijd was ik tevreden.”

Memphis maakte tegen Oostenrijk zijn eerste doelpunt op dit EK, maar kon daarmee niet voorkomen dat Oranje onderuit ging (2-3). Het Nederlands elftal eindigde zodoende op de derde plaats in groep D. De ploeg van Koeman dreigde een loodzware tegenstander te treffen in de achtste finales, maar staat dinsdagavond in München ‘slechts’ tegenover Roemenië. Oranje zal echter waken voor onderschatting. De Roemenen besloten groep E met België, Slowakije en Oekraïne immers als nummer één.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Satirische video van afgekeurd Oranjedoelpunt gaat viraal

Een satirische video van de goal van Xavi Simons tegen Frankrijk gaat viraal op sociale media.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

BENNINK24
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Geen podium meer geven , de arrogantie spuit eruit !!!

Storm
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Toch grappig hoe Depay Stekelenburg dan toch vrij eenvoudig in de hoek zet. Domme vragerij ook. Vraag gewoon wat over het voetbal in plaats van die bijzaken.

Goku
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Kun je vragen, maar het arrogante mannetje vindt dat hij de beste is en geen slechte wedstrijden speeld.... dan hoef je over voetbal dus niets te vragen

Storm
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Je hoeft ook niet op mij te reageren. Is misschien een tip voor je. Buiten dat, hij vindt helemaal niet dat ie de beste is. Dat zegt ie niet. Hij zegt ook niet dat ie geen slechte wedstrijden speelt. Ik vraag me af waar je dat vandaan haalt. Zou het kunnen dat je het zelf verzint?

Gusa
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

Jeroen Stekelenburg dacht: Laat ik meteen even de sfeer verzieken door oude koeien uit de sloot te halen. Wat een clown. Ja, Depay is niet de meest charismatische jongeman voor de camera of tijdens interviews, maar hij staat de pers al tijden netjes te woord voor zover ik het me kan herinneren.

Voetbalfan
Link gekopieerd!
    27
    + 1
avatar

Goed dat Memphis op een hele nette manier vloer aanveegt met weer iemand die alleen maar uit is op stemmingmakerij. Doodziek word ik daar van.

Rajen1
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

Veel geld verdienen, voetballen en een eigen mening hebben. Dat is Depay. Heel vervelend voor de jaloerse kenners of zogenaamde voetbalsupporters dat zij dat zelf niet zoveel geld verdienen of ooit zo hoog hebben kunnen spelen. Depay is en blijft een Nederlander met een eigen mening een haarband en afrokapsel dus pech voor de haters...oja en niet weer juichen als hij weer voor het Nederlands elftal scoort!!!

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    25
    + 1
avatar

Veel geld verdienen, voetballen en een eigen mening hebben. Exact dat dus ! Dat hij die vele poen bij elkaar heeft kunnen en mogen voetballen heeft vriend Depay ( net als iedere voetbalprof dus) te danken aan de trouwe voetbalsupporters die flink betalen om mede de (on)kunsten van Depay te kunnen en mogen bewonderen. Een heel klein beetje respect en zelfreflectie ( niet alleen bij winst maar ook bij verlies) van deze "grootverdiener" zou wel op zijn plaats zijn. Depay zal er niets minder door verdienen maar meer respect mee kweken bij zijn leveranciers de supporters.

Rajen1
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

kijk en dat is nu juist jullie probleem met Depay. Zijn beroep is voetballer zijn en daar wordt hij voor betaald door met name sponsors en niet door Jan en alleman. Jij hoeft er niet naar te kijken hoor of een seizoenkaart te hebben. Zijn geld verdienen doet hij met en zonder jouw support, maar niet dankzij jou. Daarnaast mag hij net als jij zeggen wat hij wil. Hij is namelijk niet jouw bezit omdat jij toevallig denkt zijn salaris van tig miljoen per jaar te betalen, tenzij jij de topsponsor bent, maar dat denk ik toevallig niet.

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

En waarom denk jij nu dat al die sponsors hun poen in de voetbalsport steken, vriend?

Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Heeft hij toch echt te danken aan zijn talent. Of je het nu leuk vindt of niet

Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Omdat het op tv komt en zo namens bekendheid geeft, en de groter teams komen ieder wedstrijd op tv, en niet door die 40a 50 duizend in het stadion maar door die miljoenen voor de tv

Storm
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Wat een gezwets. Hij heeft helemáál niet alles te danken aan supporters (die flink betalen? Worden ze gedwongen dan? Blijf lekker thuis als het je te duur is!), wat een onzin zeg. Moet Depay je soms persoonlijk een appje sturen om je te bedanken of wat? Die jongen is vanaf zijn 7e bezig met voetbal en heeft dus jarenlang getraind om zo ver te komen als dat ie nu is. Buiten dat heeft hij altijd netjes de pers te woord gestaan, zonder ergens over te zeiken. En dan kom jij aan met respect en zelfreflectie?? Koop eens een spiegel joh.

Stipo67
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Klopt als een bus dat de knaken die voetballers verdienen voor 99,9 % van sponsers en dergelijke vandaan komt. Zou echter geen enkele sponser geld stoppen in welke sport dan ook als deze geen exposure kreeg via wedstrijden en met name op tv en streamen. Kortom kijkt er geen hond? Verdienen ze geen droog brood, dus de neerbuigende opmerking is naar mijn mening ongepast

Dropkick
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Eerst reageerd hij op de vraag en dan zegt hij , ik begrijp je vraag niet, als hij direct antwoordt , ik begrijp je vraag niet ,want dit begrijpen mensen dan ook niet LOL.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen