Martijn Krabbendam haalt uit: ‘Wanbeleid wordt beloond met deze promotie’

3 juni 2024, 20:21   Bijgewerkt: 3 juni 2024, 20:49
Foto: © Voetbal International

NAC Breda heeft met de promotie naar de Eredivisie het nodige geluk gehad, aldus Feyenoord- en Oranje-watcher Martijn Krabbendam. De Parel van het Zuiden promoveerde onlangs een 4-1 nederlaag naar de Eredivisie, maar met beleid heeft het niks te maken volgens Krabbendam.

“Dit is totaal geen beleid”, aldus een kritische Krabbendam aan tafel bij Voetbalpraat van ESPN. “Wanbeleid wordt eigenlijk beloond met deze promotie. Of dachten ze dat de promotie kwam door goed beleid? Het is echt onvoorstelbaar gewoon.”

Artikel gaat verder onder video

De ploeg van trainer Jean-Paul van Gastel had op bezoek bij Excelsior de nodige engeltjes op de schouders, zo vindt Krabbendam. “Er is geen NAC-supporter onder de tram gelopen bij het vieren van het feest, de straatprijs gaat daar vallen, ze kunnen een staatslot kopen. Er is toch geen club met zo verschrikkelijk veel geluk als NAC? Dat is toch onvoorstelbaar.”

Met Remco Oversier hebben de Bredanaars een nieuwe algemeen directeur aangetrokken, maar volgens Krabbendam moet er nog veel meer gebeuren. “Ze kunnen alles aantrekken, een nieuwe trainer, maar ze moeten gewoon 23 nieuwe spelers halen willen ze in de Eredivisie blijven.” Kenneth Perez haakt daarop in: “Maar je hebt het over beleid, beleid begint natuurlijk boven. Dat begint niet met die 23 spelers, dat begin met wie de lijnen uitzet.”

Krabbendam uit vervolgens zijn kritiek op Pierre van Hooijdonk. “Ze hebben daar een commissaris technische zaken, Pierre van Hooijdonk, met een vetorecht. Daarom komt een aantal directeuren niet, want die denken: dan krijg ik dat gezeur aan mijn hoofd als ik een keer wat wil bewerkstelligen. Nu komt Oversier over van dat makelaarskantoor, die gaat daar wel mee akkoord. Dus ik zie niet in hoe er daar snel iets veranderd”, besluit hij.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Nooit meer kunstgras in de Eredivisie na degradatie Excelsior

Door de degradatie van Excelsior heeft geen enkele club volgend seizoen een plastic veld in de Eredivisie.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

kib*
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

Blij met de promotie van NAC, weer een nieuw gezicht in de ED. "Avondje NAC" was altijd al een heet avondje. Goed of slecht beleid, promoveren is promoveren, de tegenstander had ook dezelfde kansen gehad alleen NAC scoorde meer.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Wat een onzin maar het verbaasd me niks 😉. Een club die in een heel seizoen dramatisch was ,speelt een paar goeie wedstrijden . Waar ze ook nog eens mazzel hebben . En dan vindt jij promoveren is promoveren !!. Krabby heeft in deze gewoon gelijk . Verder gaan we volgend jaar het slechte beleid zien . Jou heet avondje nac zal gauw alleen maar bier zuipen zijn Maar goed dat gaat die ene hersencel van jou nooit snappen . Ook niet dat het schandalig is dat go ahead europa in gaan . Playoffs is puur voor de sensatie en is totaal niet eerlijk . Je krijgt de zwakste clubs in europa en eredivisie .

Hou het beschaafd
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

@gtsb Ene hersencel, pfff stoer hoor jongetje. Nooit begrepen waarom dit soort teksten nodig zijn.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Ooit wel eens een posts van krotje gelezen . Hij krijgt gewoon terug wat hij een ander geeft .

jurgen😎
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Als ik moet kiezen tussen NAC of ADO ben ik toch blij dat NAC erdoorheen is . Ook al is het jammer voor onze stadgenoot hadden ze maar meer uit het seizoen moeten halen . Jawel nieuw gezicht in de eredivisie lachen toch . We zullen zien hoe ze het doen.

peterdejong1983
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Ik vond de oude opzet toch echt leuker, 2 poules van 4 teams en alleen de kampioen naar de eredivisie . Nu zou dat 1 poule van 4 zijn, maar het idee is hetzelfde. (Bij de beker was dat hetzelfde trouwens, bekergroepsfase en daarna knock-out)

FCJel
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Het effect dat een play off wedstrijden op zich worden, doet helemaal af aan consistentie van presteren door het seizoen heen. En dus krijg je dit soort ploegen die niks in de eredivisie te zoeken hebben ineens de kans om door te stromen. Als Hercules meedeed aan de playoffs, kwamen ze ook nog in de eredivise. Dat wil je toch niet? Voor die vorm van competitie is de beker toch? NAC, prachtige club, gun die mensen het van harte maar dit wordt natuurlijk prijsschieten voor iedereen.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Precies fc jel . Ik heb niks tegen nac of go ahead maar het is gewoon niet eerlijk playoffs Gewoon alles via de ranglijst dat is het beste .

Hou het beschaafd
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Zullen we eerst eens afwachten hoe het team er uit gaat zien komend seizoen? Er lopen veel contracten af, dus nieuwe spelers zijn nodig. De club die de Play offs het beste speelt, promoveert terecht. En dat doe je niet door 6 keer slecht te spelen.

kib*
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

@Hou het beschaafd, "De club die de Play offs het beste speelt, promoveert terecht. En dat doe je niet door 6 keer slecht te spelen." Zo is het en niet anders, de ploeg die meer scoort wint, in dit geval NAC of men het leuk vindt of niet. Beide ploegen spelen onder dezelfde condities, alleen NAC scoorde meer. Welkom NAC.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Goh weer een nieuw accountje stoer hoor 🤣🤣🤣

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen