Martijn Krabbendam baart opzien en kiest voor zeer opvallende basisklant in Nederlands elftal

5 juni 2024, 19:21   Bijgewerkt: 6 juni 2024, 11:12
Foto: © Imago

Martijn Krabbendam vindt dat Georginio Wijnaldum in de basis moet beginnen bij het Nederlands elftal, zo geeft de journalist van Voetbal International woensdag aan. De Feyenoord-watcher weet dat Wijnaldum ontzettend fit is binnengekomen bij Oranje en denkt dat hij met zijn ervaring van grote waarde kan zijn voor Oranje op het EK in Duitsland.

Dat zijn pleidooi om Wijnaldum in de basis op te stellen niet bij iedereen goed zal vallen, erkent Krabbendam direct: "Op Wijnaldum is heel veel kritiek omdat hij is geselecteerd, maar hij is wel topfit", stelt Krabbendam in een video van Voetbal International. "Dat vergeten heel veel mensen. Heel veel spelers hebben een heel zwaar seizoen gehad met heel veel wedstrijden, maar Wijnaldum heeft er niet zo veel gespeeld. Zijn cijfers in Saudi-Arabië zijn uitstekend, als je kijkt naar doelpunten en assists. Ook zijn fysieke data heeft de KNVB in handen gekregen en die is er goed. Dan denk ik: waarom geen Wijnaldum?", vraagt de journalist zich hardop af.

Artikel gaat verder onder video

Dat Saudi-Arabië niet het beste niveau is om op te voetballen, geeft Krabbendam direct toe. De journalist stelt echter dat dit voor meer spelers binnen de selectie geldt: "Je kan altijd zeggen dat het niveau in Saudi-Arabië niet zo goed is, maar dat kan je van de Eredivisie natuurlijk ook zeggen. Wijnaldum heeft zich bewezen, is een ervaren speler. Hij is een bewezen koppeltje met Memphis geweest. Ik denk dat je ook scorend vermogen nodig hebt, dat heeft hij", besluit Krabbendam zijn lofzang over de oud-speler van onder meer Feyenoord en PSV. 

Of bondscoach Ronald Koeman tijdens het EK gaat kiezen voor de ervaren aanvallende middenvelder, is nog maar de vraag. Mogelijk volgt er in de laatste oefeninterlands meer duidelijkheid. Mocht Wijnaldum in de wedstrijden tegen Canada en IJsland weinig spelen, lijkt de kans onwaarschijnlijk dat de middenvelder in de basis gaat beginnen op het EK. 

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 De Ligt waarschuwt voor rampscenario Oranje op EK

Matthijs de Ligt blikt vooruit op de wedstrijden tegen Polen, Frankrijk en Oostenrijk op het EK.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen