Ernstige twijfels over fitheid Depay: ‘Dat kan ik mij echt niet voorstellen’

9 juni 2024, 10:17
Foto: © Imago

Er is flinke twijfel over de fitheid van Memphis Depay. Zo verwacht Maarten Wijffels dat de aanvalsleider van Oranje niet alle wedstrijden volledig zal gaan spelen. Depay kampt de afgelopen jaren met flink wat blessures en is nog altijd niet helemaal fit.

"Depay gaat natuurlijk niet alle wedstrijden volledig spelen", aldus Wijffels bij de AD Voetbalpodcast. "Als dat gebeurt, zou dat uniek zijn gezien zijn blessureverleden van de laatste twee jaar. Even ervan uitgaan, stel finale: zeven wedstrijden achter elkaar met dan de twee oefenwedstrijden erbij, dat kan ik mij niet voorstellen. Hij moet eerst maar eens een reeks van zeven wedstrijden maken."

Artikel gaat verder onder video

Ook de rol van Depay, die tegen Canada vanaf de linkerkant speelde komt ter sprake. “Je ziet dat Depay toch graag centraal uitkomt", analyseert Wijffels. "Het kan zijn dat hij een vrije rol krijgt vanaf links om centraal uit te komen, maar hij komt daar hoe dan ook uit. Als je dan toch een klassespeler als Gakpo aan die linkerkant kan laten spelen dan heb je twee vliegen in een klap.”

Volgens Wijffels is Brian Brobbey een spits die niet ‘per se in de basis moet’ . “Hij kan natuurlijk ook een geweldige invaller zijn. Stel dat je voorkomt, je kunt iets meer compact spelen en hebt dan Brobbey als aanspeelpunt, want hij gaat het duel wel aan. Dan kun je op hem door bewegen. Dat is ook een wapen”, beseft hij.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Depay krijgt bijval van Elia na kritiek: ‘Kijk naar Robben…’

Eljero Elia heeft genoeg van de kritiek op de zweetband van Memphis Depay en wijst naar Arjen Robben.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Over brobbey kun je hetzelfde zeggen en die is nog maar 22!!??.

MichaelD87
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Zucht...nu heeft die gast weer een witte band om zijn hoofd om op te vallen. Als het daadwerkelijk een functie had wat zou helpen dan zouden alle spelers het wel dragen. Misselijk makende gast is die M Depay. En vervolgens een Ghana dansje doen. Die man mist identiteit op alle fronten en zoek daarmee aandacht om iemand te zijn

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Gister bij dat uitzwaai programma ook met dat schilderen . Ja dat gegooi met verf had ook weer betekenis zucht zucht . Niemand is bezig met zijn roots of welk kleurtje hij heeft ,niemand boeit het iets. Maarja dit soort spelers constant .

0laf
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Iedereen kan iets vinden van de "maniertjes" van Depay (ik ook), maar als iedereen buiten het voetbal alleen maar Playstation speelt, valt er veel minder over te kletsen en zijn het saaie en luie verwende voetballers.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen