Luijckx neemt woorden over Bellingham na sensationele omhaal niet terug: 'Hij speelt heel matig'

30 juni 2024, 23:22
Foto: © Imago

Kees Luijckx opperde enkele dagen geleden, na het gelijkspel van Engeland tegen Slovenië, dat bondscoach Gareth Southgate een statement moest maken door Jude Bellingham te wisselen. Laat de aanvallende middenvelder van Real Madrid nou net dé belangrijkste goal van het Engelse toernooi hebben gemaakt voordat Luijckx weer aanschoof bij EK-praat van ESPN. De oud-voetballer van NAC vond Bellingham weer matig spelen.

Engeland heeft nipt gewonnen van Slowakije in de achtste finale op het Europees Kampioenschap. Lang stond Slowakije met 0-1 voor, maar in de slotseconden van de wedstrijd scoorde Bellingham met een omhaal, waardoor een verlenging uit het vuur werd gesleept. Harry Kane, de Engelse spits, knikte de bal uitstekend binnen in de verlenging, waardoor er geen pingels genomen hoefde te worden.

Artikel gaat verder onder video

Een onthutsend zwak Engeland kwam stond op de rand van uitschakeling, zo zag ook Luijckx. “Zo’n omhaal in de laatste minuut, dat kun je natuurlijk alleen doen als je een grote bent, maar als Engeland nou gewoon een betere formatie had gecreëerd met elkaar, dan hadden ze helemaal niet in die situatie terechtgekomen.”

Als Vincent Schildkamp vraagt of Luijckx Bellingham niet de beste optie vindt voor op de positie waar hij nu speelt, antwoordt de analist van ESPN gedecideerd. “Nee, totaal niet. Hij speelt zelf alleen al matig, en hij laat anderen dus ook niet beter voetballen. We hebben Spanje gezien, dat zijn spelers die mekaar allemaal beter laten voetballen.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 EK 2024: volledige programma, uitslagen en alle standen

Hier vind je de standen in alle groepen van het EK 2024.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Dropkick
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ja, dat ben ik wel met hem eens, maar hij is wel vaak de man die de winst binnen hengelt .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen